Marit Cent imponeert met tweede plaats

Minder dan een week voor de Ronde van Goor heeft Marit Cent indruk gemaakt. De talentvolle Goorse wielrenster werd zondag tweede in de Ronde van Heemskerk. In die wielerronde maakte de 20-jarige Cent deel uit van een kopgroep van drie. In de sprint om de winst bleek Danique Braam sneller, terwijl Esther van Veen derde werd. Onlangs werd Cent ook al derde in de Ronde van Borne.

Opvallend aan de kopgroep was dat Braam en Van Veen allebei zogenaamde UCI-rensters zijn. Zij rijden voor een internationaal team, waar Cent voor de clubploeg NWVG uit Groningen uitkomt. Braam rijdt voor het Belgische Lotto-Soudal en Van Veen voor Parkhotel Valkenburg. Het maakt de tweede plaats van Cent des te opvallender. In de Ronde van Goor, die komende zaterdag 7 september wordt verreden, zijn de UCI-rensters niet startgerechtigd.

Gerelateerde berichten

  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]
  • Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg10 januari 2020 Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team […]
  • Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente10 maart 2020 Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorieĆ«n binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de […]
  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]
  • Podiumplaats Marit Cent in Ronde van Borne23 augustus 2019 Podiumplaats Marit Cent in Ronde van Borne Marit Cent kan met vertrouwen toewerken naar de Ronde van Goor, die zaterdag 7 september wordt verreden. De 20-jarige Goorse wielrenster is donderdagavond als derde geĆ«indigd in de Ronde […]