Open Dag Hofkerk met activiteiten voor jong en oud

De Hofkerk-gemeenschap houdt komende zaterdag haar jaarlijkse Open Huis met presentaties en workshops van diverse maatschappelijke instanties en activiteiten voor kinderen. Naast een kijkje in de kerk en De Klokkenkamp is er een mini-concert van organist Rob Huberts en zijn zoon Robert op trompet. Om 11:30 uur wordt een historisch uurwerk onthuld dat uit de toren is gehaald en gerestaureerd. Dat krijgt een plekje bij de entree. Ook kan de kerktoren weer beklommen worden tussen 13:00 uur en 16:00 uur om onder meer te genieten van het uitzicht over Goor (foto).

Daarnaast zijn mensen van het taalcafé van Salut, de Schuldhulpverlening en Diaconie, Amnesty International, Stichting Franje, de Wereldwinkel en de zogenoemde Tafel van Goor aanwezig. Dit zijn organisaties waar de Hofkerk mee samenwerkt. en is er de mogelijkheid om te bloemschikken of deel te nemen aan de korte kennismakings-workshops Sacred Dance of BiblioDrama. Voor de kinderen zijn er spelletjes en een springkussen op het plein. In de kerk kan ook een speurtocht gedaan worden.

Gerelateerde berichten

  • Kerkproeverij in de Hofkerk4 september 2017 Kerkproeverij in de Hofkerk Komend weekend is het Open Huis in de Goorse Hofkerk. Onder de titel ‘Kerkproeverij’ is iedereen uitgenodigd om te komen ‘proeven’ wat de Hofkerk te bieden heeft Komende zaterdag is er […]
  • Open Huis Klokkenkamp na verbouwing7 december 2016 Open Huis Klokkenkamp na verbouwing Nadat twee weken geleden het uitvaarthuis naast De Hofkerk al werd geopend is het nu de beurt aan De Klokkenkamp. Het ontmoetingscentrum is ingrijpend verbouwd en heeft naast een […]
  • Diverse Gorenaren in dialoog25 oktober 2014 Diverse Gorenaren in dialoog Diverse Gorenaren van verschillende gezindte en culturen en etniciteit komen op donderdag 13 november samen op verschillende plekken in Goor voor een goed gesprek en een maaltijd. Dit in […]
  • Goorse predikant hekelt show tijdens kerkdiensten3 december 2014 Goorse predikant hekelt show tijdens kerkdiensten "Het draait steeds vaker om dans, zwaaien, klappen, toneel en filmpjes. Een groeiende groep wil naar erediensten met minder show, lawaai en verpakking. Zij willen meer rust, eerbied en […]
  • Hofkerk opent zaterdag haar deuren9 september 2015 Hofkerk opent zaterdag haar deuren De Hofkerk houdt Open Huis. De kerk opent zaterdag tijdens Open Monumentendagen haar deuren van 10.00 tot 16.00 uur. Belangstellenden kunnen een rondleiding krijgen door de toren en het […]