Gehavend Hector pakt punt bij koploper

Hector heeft vanmiddag voor een verrassing gezorgd in de derde klasse A. De manschappen van trainer Wim Woeltjes bezorgden koploper DOS’19 het eerste puntenverlies. In Denekamp pakte Hector een punt door met 1-1 gelijk te spelen. Cristian Haverslag nam het Goorse doelpunt voor zijn rekening. Door het punt blijft promovendus Hector stevig in de middenmoot.

Hector reisde met een volle ziekenboeg af naar Denekamp. Dennis Siahaya, Maikel Rijnenberg, Ivan van Dam, Mark Alink, Thijmen Damveld en Lars Nobbe waren niet beschikbaar voor de groen-witten. Daardoor konden Gean Klein Horsman, Maikel Oolbekkink en Fatih Altinay hun debuut bij het eerste maken.

DOS’19 liet meteen zien de verdiende koploper te zijn. De thuisploeg wilde Hector meteen vastzetten en met goed voetbal tot scoren komen. Hector kon niet veel meer dan verdedigen, maar hield het wel aardig dicht achterin. DOS kreeg een aantal mogelijkheden, maar ging zonder doelpunten rusten.

Na de thee ging de thuisploeg verder met aanvallen. De koploper kreeg al snel een grote kans, maar faade jammerlijk in de afronding. In de zeventigste minuut sloeg Hector toe. Cristian Haverslag kreeg de bal bij de punt van de zestien, kapte een man uit en krulde het leer prachtig in de lange hoek. Vijf minuten later konden de bezoekers de wedstrijd zelfs beslissen, maar Biesemaat schoot oog in oog met de keeper tegen de buitenkant van de paal.

DOS nam het initiatief weer over en zette druk op Hector. Dit resulteerde in veel gevaarlijke momenten voor de goal van Hector. Vijf minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. DOS kon vervolgens nog met de winst aan de haal, maar het strijdlustige Hector hield haar doel verder schoon. De groen-witten hebbe nu zeven punten uit zes duels.