“Het is een leefwijze”

“Het is een leefwijze, een stuk Goorse cultuur waar je je als lid volledig aan committeert.” Het zijn de woorden van Barbara Trienen. De Goorse fotografe kroop afgelopen jubileumseizoen (70 jaar) in de huid van alle Rellie-leden. Ze mocht aanschuiven bij vergaderingen en voorbereidingen op het School- en Volksfeest. Zondag is de expositie met prachtig beeldmateriaal: “Ik heb geprobeerd om de energie van de mannen vast te leggen in beeld. De vriendschap, de lol, maar ook het doorleefde gevoel in hun portretten. Ik wil graag deze mooie traditie, cultuur en vriendschap laten zien aan de rest van Nederland”, aldus Trienen. De expositie valt samen met de aftrap van het theaterseizoen.

Haar expositie over de Goorse Biertent Rellie zal zondag om 13:30 feestelijk worden geopend in de Reggehof in Goor. Tevens is er een fotoboek gemaakt, het eerste exemplaar wordt tijdens de opening van deze expositie overhandigd.

Gerelateerde berichten

  • Foto-expositie Biertent Rellie in De Reggehof29 juli 2019 Foto-expositie Biertent Rellie in De Reggehof Er wordt op 8 september een bijzondere foto-expositie ge-opend over de jubilerende Goorse Biertent Rellie. Het Goorse keurkorps dat jaarlijks met veel spektakel de Schoolfeestoptocht […]
  • EetcafĂ© als expositieruimte17 november 2020 EetcafĂ© als expositieruimte De serre van Bar Bistro d Olde Smidse is omgetoverd tot een expositie-ruimte die door de Goorse fotografes/kunstenaressen Karien Bergboer en Barbara Trienen een nieuwe 'take away' wordt […]
  • De Goorse Rellie in Markelose optocht?17 juni 2021 De Goorse Rellie in Markelose optocht? De kans bestaat dat de Goorse Biertent Rellie de optocht tijdens het dorpsfeest in Markelo af gaat sluiten. In een opmerkelijk Facebookbericht zegt een woordvoerder van het keurkorps dat […]
  • Petra van den Burg weer naar songfestival en Goorse vrouwen in De Telegraaf8 mei 2021 Petra van den Burg weer naar songfestival en Goorse vrouwen in De Telegraaf Ze was er vorig jaar ook al voor uitverkoren maar toen ging het Europese zangfeestje in Rotterdam niet door. Dit jaar wel en dus is de Goorse kapster Petra van den Burg vanaf 16 mei […]
  • Melkman Wim Burggraaff overleden27 februari 2021 Melkman Wim Burggraaff overleden De bekende Goorse 'melkboer' Wim Burggraaff is overleden. De Gorenaar bestierde 50 jaar lang een zuivelwinkel in de Wijnkamp waar hij ook woonde en van waaruit hij met een melkwagen langs […]