Jeugd in de Hof rookt het meest van de gemeenten in Twente

Er wordt in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente relatief veel gerookt door jongeren. Uit cijfers van de GGD blijkt dat 14% van de jeugdigen in de Hof wel eens of vaak een sigaret opsteekt en dat is het meest van alle gemeenten in Twente. Van alle rokers, dus inclusief volwassenen blijkt dat 18% in de Hof (wel eens) rookt. Daarmee is de Hof geen koploper. Dat is namelijk Almelo met 27%. Het totaal aantal rokers is ten opzichte van enkele jaren geleden wel sterk afgenomen. Uit het onderzoek blijkt verder dat er meer rokers zijn onder de groep die regelmatig alcohol drinkt en mensen met een laag opleidingsniveau. De cijfers zijn bekend gemaakt met ‘Stoptober’ in het vooruitzicht. Dat is de jaarlijkse campagne om mensen aan te moedigen te stoppen met roken.


Gerelateerde berichten

  • Alcohol en peuken vinden gretig aftrek bij jongeren19 november 2014 Alcohol en peuken vinden gretig aftrek bij jongeren Jongeren in Goor en de overige kernen van de Hof van Twente staan te boek als stevige rokers en drinkers. Dat blijkt uit een inventarisatie van de GGD. 23 procent van de jongeren in de Hof […]
  • Albert Heijn getroffen door brute tabaksroof7 november 2014 Albert Heijn getroffen door brute tabaksroof De Albert Heijn in Goor is afgelopen nacht rond 03.50 uur slachtoffer geworden van een brute ramkraak. Drie mannen hebben de deur van de supermarkt aan het Weversplein geforceerd en in […]
  • Goorse sportcomplexen worden rookvrij10 oktober 2018 Goorse sportcomplexen worden rookvrij De meeste Goorse sportcomplexen zullen uiteindelijk voor het grootste gedeelte rookvrij worden. Bij GFC is deze week in de jaarvergadering besloten om per direct de rokers van het […]
  • Actiecomite behoud Monumentale bomen stuurt GGD brief7 mei 2018 Actiecomite behoud Monumentale bomen stuurt GGD brief Het zctiecomite Behoud Monumentale Bomen in Goor heeft de GGD een brief gestuurd waarin de conclusies en aanbevelingen omtrent de asbestsanering en de te volgen bomenkap worden gehekeld. […]
  • Vaccinatie-oproep voor Goorse 14-jarigen tegen meningokokkenziekte24 oktober 2018 Vaccinatie-oproep voor Goorse 14-jarigen tegen meningokokkenziekte Alle jongeren, geboren tussen 1 mei en 31 december 2004, uit Goor en de andere kernen in de Hof van Twente hebben een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. […]