Doors Wide Open begint kleding- en voedselbank voor mens en dier

Onder de naam Seine begint de Stichting Doors Wide Open, een kleding- en voedselbank voor mensen en een voedselbank voor dieren. De stichting zamelde al kleding, spullen en speelgoed in op kleine schaal maar wil dit nu uitbreiden. Dit voor mensen die het niet breed hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Het idee kwam na de sluiting van kledingbank Katoen toen de vraag sterk steeg naar kleding, ook was er altijd al vraag naar een voorziening voor gratis voedsel voor dieren. Door de verschillende onderdelen los te koppelen van Doors Wide Open hopen we dat mensen beter de weg kunnen vinden in de toekomst.” zegt initiatiefnemer Seine Braakman.

Wie spullen wil doneren kan dat doen bij de Haaksbergerweg 13 in Kerspel Goor. Giften kunnen ook thuis worden opgehaald. Mensen die het financieel erg moeilijk hebben en niet de middelen hebben om zich zelf te voorzien van kleding, voedsel en speelgoed kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-20539460.

De uitgifte voor huisdieren start binnenkort maar er moet eerst ingezameld worden dus wie er wat over heeft kan dit ook doneren aan ons, het gaat om voeding, speeltjes en andere benodigdheden.

Speelgoed wordt uitgegeven met sinterklaas en kerst en bij verjaardagen Ook hier is nog veel goed gebruikt of nieuw speelgoed welkom.

Om ruimte te creëren stopt Doors Wide Open met het verzamelen van meubelen en huisraad. Witgoed en fietsen blijven wel welkom. Ook zijn er nieuwe vrijwilligers voor alle voorkomende werkzaamheden nodig.

Gerelateerde berichten

  • Subsidies voor voedselbank en kledingbank ‘Van Katoen’21 januari 2016 Subsidies voor voedselbank en kledingbank ‘Van Katoen’ De gemeente Hof van Twente trekt voor het komende jaar €6.000,- uit voor de Goorse voedselbank en geeft in totaal €22.250,- aan kledingbank 'Van Katoen'. Beide instellingen zetten zich in […]
  • Winkel Doors Wide Open gaat sluiten1 december 2017 Winkel Doors Wide Open gaat sluiten Doors Wide Open gaat in maart de winkel in het Goorse stadshart sluiten. De winkelruimte gaat plaats maken voor een ontmoetingsruimte van de stichting die 'De Huiskamer' gaat heten.  De […]
  • Doors Wide Open krijgt fikse subsidie Oranjefonds4 juli 2017 Doors Wide Open krijgt fikse subsidie Oranjefonds Het Oranjefonds heeft de Goorse stichting Doors Wide Open een bedrag van €15.200 toegezegd voor twee projecten. Zo komt er geld vrij voor de uitbreiding van het zogenoemde Rustpunt tussen […]
  • Scholen zamelen ondergoed in voor kledingbank21 november 2014 Scholen zamelen ondergoed in voor kledingbank De zes Goorse basisscholen gaan kinderondergoed inzamelen voor kledingbank 'Van Katoen'. Deze is sinds kort gevestigd in de Goorse Wijnkamp en bedoeld voor mensen die het niet breed […]
  • Doors Wide Open in race voor donatie ING Bank23 januari 2018 Doors Wide Open in race voor donatie ING Bank De stichting Doors Wide Open is in de race voor een financiële injectie van de ING Bank. Met de actie Help Nederland Vooruit zijn in het hele land maatschappelijke initiatieven aangewezen […]