Oma’s Kruidenwijk…

Afgelopen weekend werd mijn aandacht getrokken door een bericht geplaatst op Facebook door een Gorenaar die waarschijnlijk op ’t Gijmink woont. Hij had een alleraardigst gedichtje gepost met als ondersteuning een paar foto’s van zijn ongerief. Hij deed zijn beklag over de verschrikkelijke bende, qua openbaar groen, in zijn buurt. Zijn oproep kreeg gehoor en er volgden vele reacties en nog meer Gorenaren deelden zijn bericht naar hartenlust.

En inderdaad, het is niet om aan te gluren. Ze kunnen beter de naam “ ’t Gijmink” veranderen naar “Oma’s Kruidenwijk”. Zulk soort berichten en foto’s zie je nu nooit voorbij komen op de gelikte site van de gemeente of op de Facebookpagina van ‘Politie Hof van Twente’. Wel raar eigenlijk, want de snuffelhonden van de Hermandad zijn er gewoonlijk als de kippen bij wanneer er een beetje illegaal “groen” geoogst moet worden.

Ze vinden het dan ook altijd heel erg leuk om dat breed uitgemeten op hun site te zetten. Het liefst met een foto erbij van een afgezaagde stam van een wietplant. Het is allemaal niet goed voor de wijk, zulk groen. Het zou de leefbaarheid geweld aan doen en het brengt niets dan ellende. Tja, het is maar waar je druk mee wil zijn en je moet het maar willen.

In reacties lees je vervolgens het verhaal van de ‘criminelen’ die dat plantje achter hun huis hadden. Een echtpaar van in de 70 waarvan mevrouw een chronische aandoening heeft. Geen enkel medicijn helpt en de verlichting van dit onschuldige plantje is het enige wat nog rest. Criminelen zijn het! Ze verdienen het ook gewoon om aan de schandpaal genageld te worden.

Blijkbaar zijn groene trottoirs en uitpuilende bordes prima in orde voor de leefbaarheid in een spiksplinternieuwe wijk. Natuurlijk maken we goede sier met een opgepimpt fitness-veldje op het Magnoliaplein, wat overigens ook niet direct helemaal goed ging door de bulten asbest in de grond. Hé lekker gezond ook.

Maar het was in ieder geval aanleiding genoeg om de wethouder z’n stoel uit te krijgen om het pleintje opnieuw te openen. Ik denk dat de afweging gemaakt wordt om eerst eens te inventariseren hoeveel fotocamera’s aanwezig zijn om wel of niet te gaan. Ondertussen sluiten ze snel een paar andere straten af, onder het mom van werkzaamheden, zodat er niet teveel ogen zijn voor de bende een steenworp verderop.

Weet u, ik ben er erg voor om alle vormen van overheden zoveel mogelijk uit mijn leven te weren. Ze zijn namelijk slecht voor de gezondheid en leefbaarheid. Ik wil dus ook het liefst niets van ze. Het zijn net vogels. Ze schijten de boel onder en vliegen weer verder. Samenleving begint niet bij een overheid of gemeente. Samenleven begint bij u, bij mij en onze buren.

Als het stoepje voor mijn huis er niet uit ziet, kan ik zelf de hoge-druk er even opzetten. Ik doe dat niet voor de gemeente, maar voor mezelf en mijn buren. Afhankelijk opstellen, maakt afhankelijk.

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Van de ratten besnuffeld…19 maart 2019 Van de ratten besnuffeld… Oppassen om geen “ban” te krijgen op Facebook en ik mag alleen wetenschappelijk onderbouwde reacties plaatsen onder de berichten van nieuwssite NU.nl die gaan over klimaatsverandering. […]
  • Verkwansel het niet…20 maart 2018 Verkwansel het niet… Morgen zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad en mogen we beslissen wie de komende jaren de scepter zwaait in onze Hof. Ik was een zwevende kiezer. Dat overkomt mij eigenlijk nooit bij […]
  • De gewone Nederlander…17 oktober 2017 De gewone Nederlander… De Goorse kelen werden afgelopen week vooral gesmeerd door landelijke gebeurtenissen. Natuurlijk de presentatie van het regeerakkoord en onze Burgermoeder die boekjes voorleest aan […]
  • Vijand van binnenuit…28 mei 2019 Vijand van binnenuit… Soms snap ik er geen jota van hoe dingen tot stand komen. Waarom gebeuren dingen zoals ze gebeuren? Waarom zeggen mensen de dingen die ze zeggen terwijl ze weten dat ze zó ontzettend fout […]
  • Hew altied a zo e doan…27 maart 2018 Hew altied a zo e doan… De fabrieksarbeider stemt op de Partij van de Arbeid, want dat deden z’n ouders ook altijd. Kerkgangers stemmen het liefst SGP want dat hoort zo. Grote boeren stemmen op het CDA met een […]