Krant Smartlappenkoor deze week in de bus

Onder de naam ‘De Stoomboode’ wordt deze week in Goor huis een huis een krant bezorgd die gaat over de bijzondere voorstelling van Smartlappenkoor Ditis Goorus op het voormalige TSB-terrein. De krant uitgegeven door de Stichting OOKEEJ samen met het smartlappenkoor en is onderdeel van het project Rooje Roozen. Vooruitlopend op de voorstelling op 27 en 28 september wordt in de krant alvast een beeld geschetst van de tijd waarin de voorstelling zich afspeelt. Voor de pauze gaat over de periode rond 1920 en na de pauze de tijd van zogenoemde ‘Dolle Mina-tijd’ eind 1960.

In de krant staan daadwerkelijke nieuwsfeiten uit de tijd waarin de voorstelling speelt, maar ook nieuwsfeiten die zomaar zouden kunnen hebben plaatsgevonden. Evenals in de voorstelling Rooje Roozen lopen werkelijkheid en fantasie door elkaar.


Gerelateerde berichten