Toen de wielerronde nog op de solex werd verreden

Nu de dranghekken weer zijn opgeborgen door de Stichting Wielerevenementen is ook bij hen het adagium: Gelukkig hebben we de foto’s nog. Voor de redactie van Oald Goor reden om eens in de koffer te duiken met oude prenten van de stichting. Zo kennen we natuurlijk ook de gloriedagen van het wielrennen, maar de stichting had in de jaren 80′ ook de solexrace op de rol staan met daarin Wolter Wiegerinck in de hoofdrol. Hij won de originaliteitsprijs en rijdt hier bij de editie van 88 de troepen vooruit.


Gerelateerde berichten

  • Voorstraat anno 190721 juli 2019 Voorstraat anno 1907 Het is vakantietijd en dus voor de redactie van Oald Goor eens mooi de tijd om weer eens in de koffer met oude prenten te duiken. De lieden vonden vanochtend deze prent uit 1907. Nog voor […]
  • Toen het nog de Diepenheimscheweg was2 mei 2019 Toen het nog de Diepenheimscheweg was Het is deze week een veelbesproken plek: de Diepenheimseweg. Zo werd hier een aantal verdachten aangehouden na een wilde achtervolging én ook in de Goorse film stond de weg centraal met […]
  • Eternit vandaag precies 80 jaar oud21 juli 2017 Eternit vandaag precies 80 jaar oud Het bedrijf is onlosmakelijk met Goor verbonden. Het zorgt voor veel werkgelegenheid maar ook voor een discutabele reputatie van het Twentse Haagje. Eternit bestaat vandaag precies 80 […]
  • Oald Goor: Schaatsen op Oma’s Gat4 december 2018 Oald Goor: Schaatsen op Oma’s Gat Het wordt kouder en kouder en dus neemt langzaamaan ook de schaatskoorts toe in Goor en omgeving. Zo ook bij de leden van Oald Goor. Reden voor hen om in de koffer te duiken met oude […]
  • Historische muur van leem en vlecht ontdekt (UPDATE)7 december 2017 Historische muur van leem en vlecht ontdekt (UPDATE) Een bijzondere ontdekking tijdens de vervaardiging van foto's. Het overkwam Trudie Broekman en Eugenie van Heiningen van het Goors Historisch Museum. Zij ontdekten tijdens het maken van […]