Van der Heide haalt prijzen op in Delden

Michel van der Heide heeft zondag de winst gepakt in de mannen 40+ categorie van de Twickelloop in Delden. De Goorse atleet, die onlangs verhuisde naar Hengelo, wist de vijf kilometer in 18.42 minuten af te leggen. Daarmee was hij ruim een minuut sneller dan Pascal ter Braak uit Borne. Niek Nijman was op dezelfde afstand nog een stuk sneller. Met een tijd van 17.12 minuten veroverde het Goorse talent de tweede plek bij de mannen senioren.

Ook bij de jeugd waren er twee podiumplaatsen voor Goorse lopers. Dianthe Scherphof werd na 1 kilometer in een spannende sprint tweede bij de meisjes tot en met twaalf jaar. Bij de jongens tot en met negen jaar was het Ryan Scherphof die op dezelfde afstand naar eveneens de tweede plaats liep. De Twickelloop werd voor de vijfde keer georganiseerd, waarbij de lopers vanaf ’t Hoogspel in Delden een route door Twickel liepen. Met ruim 350 lopers kende het loopevenement opnieuw een flinke deelnamegroei. Daarbij stonden twaalf Goorse lopers aan de start.

Gerelateerde berichten

  • Goors atleten op dreef in Laren en Enschede9 september 2018 Goors atleten op dreef in Laren en Enschede Bij twee verschillende loopwedstrijden in de regio, hebben een aantal Goorse atleten zondag van zich doen spreken. Daarbij viel zelfs een overwinning te noteren, want in Laren wist Dianthe […]
  • Scherphof snelste in thuiswedstrijd Bovenbergcross10 maart 2018 Scherphof snelste in thuiswedstrijd Bovenbergcross Het Goorse looptalent Dianthe Scherphof (foto) heeft zaterdag de Bovenbergcross gewonnen. De organisatie van die loopwedstrijd was in handen van AV Goor '75, de atletiekvereniging waarvoor […]
  • AV Goor krijgt trio nieuwe trainers4 januari 2017 AV Goor krijgt trio nieuwe trainers Liefst 28 jaar lang was Roel van Eijk de trainer van de senioren van Atletiekvereniging Goor '75, tot hij eind december 2014 afscheid nam. Nu heeft ook zijn opvolgster Esther van Wijnen […]
  • Cityrun kroont hardloopkampioenen Hof van Twente13 augustus 2018 Cityrun kroont hardloopkampioenen Hof van Twente Goorse hardlopers die op zaterdag 1 september deelnemen aan de AV Goor Cityrun by Night maken kans op een extra prijs. De organisatie van de hardloopwedstrijd door het Goorse stadshart […]
  • Nieuwe hardloopclinic AV Goor maandag van start4 januari 2019 Nieuwe hardloopclinic AV Goor maandag van start Ook dit jaar gaat AV Goor '75 aan het begin van het jaar van start met een nieuwe hardloopclinic. Komende maandag 7 januari is daarvoor de eerste training. Die start vanaf Sportpark De […]