Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo

De Goorse schaapsherder Jos Duurland organiseert komende zondag (22 september) een zogenoemde ‘Wolfair’ op De Borkeld in Markelo. Met zijn stichting Schaapskudde Hof van Twente doet hij dat samen met Staatsbosbeheer, IVN Rijssen-Enter en VOF hulp bij informatieboerderij ’n Witten in Markelo. Op de fair is een aantal basistechnieken van wolbewerking zien, zoals kaarden, spinnen, naald- en vachtvilten. Op de stands zijn ook reeds gemaakte producten te zien.

Schaapsherder Jos Duurland

Daarnaast zijn er eigengebakken heerlijke cakes, schilderwerk, honing, bijenwas-kaarsen en honingzalf verkrijgbaar. Ook is er zowel ruwe als gekaarde wol te koop. Voor de inwendige mens is er een hamburger buffet, met hamburgers van eigen schapen. (50% rund/ 50% lam). De kudde schapen is natuurlijk ook aanwezig en er zijn ook demonstraties schapen drijven. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig.

Gerelateerde berichten

  • Bedstede voor Goorse schaapsherder16 mei 2018 Bedstede voor Goorse schaapsherder Jos Duurland ligt er warmpjes bij. De Goorse schaapsherder van de Schaapskudde Hof van Twente kan vanaf heden ouderwets een tukje doen in een heuse bedstede. “Nu hoef ik niet meer op een […]
  • Veel belangstelling voor adoptie lammetjes1 april 2021 Veel belangstelling voor adoptie lammetjes Er is, ook vanuit Goor, veel belangstelling voor de adoptie van de in totaal 70 lammetjes van de Schaapskudde Hof van Twente op de Borkeld. Daar worden in deze lentetijd wel meer dan 70 […]
  • Goorse herder zwaar ontdaan: Nu 12 schapen door vergif overleden16 november 2016 Goorse herder zwaar ontdaan: Nu 12 schapen door vergif overleden Een nachtmerrie werd werkelijkheid voor de Goorse schaapsherder Jos Duurland. Nadat gisteren al acht schapen uit zijn kudde overleden door vergiftiging vond hij vanochtend weer vier dode […]
  • Stadsbrouwerij zoekt vrijwilligers3 mei 2021 Stadsbrouwerij zoekt vrijwilligers De initiatiefnemers van de te realiseren Twentsche Stadsbrouwerij Goor zijn op zoek naar vrijwilligers die een passie hebben speciaal-bieren. Mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder kunnen […]
  • Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht30 september 2020 Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht Tijdens een bijeenkomst bij Bar Bistro D'Olde Smidse is gisteravond (dinsdag) de nieuwe Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht. Deze heeft als doelstelling het lokaal brouwen, promoten […]