Twenthe mikt op periodetitel

Twenthe begint morgen in de vierde klasse B van het zondag-amateurvoetbal met een thuiswedstrijd tegen Sportclub Neede. De ploeg van trainer Hans Dirksen degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse en lijkt dus één van de favorieten voor de titel. Maar volgens de oefenmeester uit Enter is dat wel iets te makkelijk gedacht. Hieronder zijn bespiegelingen voor het komende seizoen…

Hans Dirksen

“Met Twenthe gaan we nieuwe tijd tegemoet. Oudere spelers zoals Mark Nijland, Guus Lummen en Tijmen van Wissing spelen nu in het tweede. Jongelingen als Luuk Spoelder, Mart Spenkelink, Bastien Ecker en Daan van Straten zijn erbij gekomen. Kortom, we hebben ervaring ingeleverd en er enthousiaste jongelingen ervoor teruggekregen. Daarnaast is de verwachting dat Stef Eland zijn comeback maakt na twee jaar blessureleed. Achter de schermen werken we daar hard aan.”

“Onze kwaliteit ligt vooral in het vinden van voetballende oplossingen zoals goed positiespel en geduld met kansen creëren. We zullen minder opportunistisch spelen dan voorheen. Wij denken dat zo’n speelwijze het beste bij de groep past. In de voorbereiding (bekertoernooi) troffen we de derdeklassers Saasveldia en Colmschate en dat was nog een maatje te groot maar de duels tegen de vierdeklassers La Prmière en Vasse speelden we goed en wonnen we evenals tegen het onder 21-team van derde-divisionist HSC’21. Al met al met al hebben we een positief beeld gekregen van de voorbereiding.”

Als we de groep fit houden dan verwacht ik dat we het publiek mooie wedstrijden met veel strijd kunnen voorschotelen en wellicht een periodetitel in het verschiet. Wie weet. Een en ander is ook afhankelijk van de kwaliteit van de tegenstanders. Hector is één van tegenstanders en ik verwacht dat zij zich op inzet en strijd gaan handhaven. Het worden mooi derby’s in ieder geval.

GFC zal in de top meedraaien van de zaterdagcompetitie. Ze hebben gunstige indeling, na de overstap naar zaterdag, en dat had slechter kunnen aflopen. Ik verwacht een promotie van hun. Later deze dag de vooruitblik op het nieuwe seizoen van Hector-trainer Mark Dijkstra.

Gerelateerde berichten

  • Goorse clubs op jacht naar tweede zege20 oktober 2018 Goorse clubs op jacht naar tweede zege De eerste elftallen van Twenthe, GFC en Hector kwamen dit seizoen in vier wedstrijden alle drie één keer tot winst en gaan morgen op jacht naar de tweede driepunter van het nog prille […]
  • Nieuwbakken trainer Hans Dirksen ondertekent contract bij Twenthe5 juli 2018 Nieuwbakken trainer Hans Dirksen ondertekent contract bij Twenthe De komst van Hans Dirksen naar vv Twenthe is bezegeld. Gisterenavond zette de oefenmeester uit Enter zijn handtekening onder een verbintenis voor één seizoen. Hiervoor was hij de […]
  • Twenthe krijgt te weinig tegen LSV31 maart 2019 Twenthe krijgt te weinig tegen LSV VV Twenthe heeft slechts een punt overgehouden aan het duel met LSV uit Lonneker. De ploeg van trainer Hans Dirksen was in eigen huis de bovenliggende partij, maar bleef steken op 1-1. In […]
  • GFC thuis, Hector naar UDI en Hofderby voor Twenthe5 oktober 2019 GFC thuis, Hector naar UDI en Hofderby voor Twenthe De Goorse clubs komen na wisselend succes in de eerste twee speelrondes vandaag en morgen weer in actie met onder meer een Hofderby voor vv Twenthe. Allereerst GFC dat vanmiddag vanaf […]
  • Onfortuinlijk Twenthe verliest in en tegen Reutum2 december 2018 Onfortuinlijk Twenthe verliest in en tegen Reutum Het vlaggenschip van Twenthe blijft onderaan de ranglijst bungelen. Op bezoek bij Reutum had de ploeg van trainer Hans Dirksen goede zaken kunnen doen, maar werd er met 4-2 verloren. In […]