Hector mikt met jonge ploeg weer op handhaving

Dat het een moeilijk seizoen zal worden voor SV Hector in de vierde klasse B, dit seizoen lijdt geen twijfel. De ploeg van trainer Mark Dijkstra, die morgen de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum, heeft met het vertrekken van bepalende spelers als Unal Kel, Marinus Wolters en Joost Minkjan, vooral ook voetbalgogme en routine ingeleverd. Spelen vanuit een stabiele verdediging en het inpassen van talentvolle jeugd is nu het devies voor de groen witten die vorig seizoen verrasten met een uitstekende tweede seizoenshelft en een keurige zesde plek op de ranglijst. Dit jaar is handhaven het devies, net als vorig jaar. Hieronder de bespiegelingen van Mark Dijkstra.

Mark Dijkstra

“Natuurlijk wordt het een lastig jaar. Daar zijn we ons allemaal wel van bewust. Aan de andere kant kan het ook een voordeel zijn dat niemand echt iets van ons verwacht. Ja, we zijn belangrijke spelers kwijt geraakt en ik maak me, zeker in aanvallend opzicht, wel zorgen soms. De selectie is er niet breder op geworden. Toch geeft dit ook weer kansen aan jonge spelers. Er komen een paar hele aardige spelers aan hoor, vanuit de jeugd. Zij zullen hun kansen wel krijgen en moeten grijpen. Het goede voorbeeld is Arno Katera die vorig jaar al veel speelde als A-junior en nu een vaste waarde is. Het is een cliché maar wel waar: We kijken van wedstrijd naar wedstrijd en ik verwacht scherpte en werklust, veel werklust. Daar moeten we het toch van hebben. Als we dat aan de dag leggen moeten we ons kunnen handhaven, ook dit seizoen.”

“Van vv Twenthe verwacht ik uiteraard meer. Die hebben altijd spelers die wat extra’s kunnen brengen en ik schat dat die ploeg de top vijf moet kunnen halen. Maar tegen ons krijgen ze het moeilijk. Altijd zo geweest en dat zal dit jaar wat mij betreft niet anders zijn. Die derby’s blijven wedstrijden op zich. Van GFC verwacht ik dat ze in die zaterdag vierde klasse minimaal in de top 3 gaan eindigen als er niet teveel mutaties zijn.”