Kunstmatige alvleesklier Robin Koop verkozen tot nationaal icoon

Een geweldige erkenning voor Gorenaar Robin Koops. Hij ontwikkelde, als eerste in de wereld, een kunstmatige alvleesklier die automatisch de bloedsuikerspiegel bij diabetes-patienten regelt. In het tv-programma De wereld draait door was hij vanavond te gast samen met negen andere genomineerden. Staatssecretaris Mona Keijzer maakte daar bekend dat Koops’ uitvinding, samen met twee andere innovatieve projecten, tot de winnaars behoorde. Koops krijgt nu met zijn bedrijf Inreda Diabetic steun vanuit de overheid die hem gaat ondersteunen met op het de markt zetten van zijn product, onder meer door deelname aan handelsmissies. Als ambassadeur vanuit de regering zal met name de Goorse minister Ank Bijleveld hem met raad en daad bijstaan.

Gerelateerde berichten