Kunstmatige alvleesklier Robin Koop verkozen tot nationaal icoon

Een geweldige erkenning voor Gorenaar Robin Koops. Hij ontwikkelde, als eerste in de wereld, een kunstmatige alvleesklier die automatisch de bloedsuikerspiegel bij diabetes-patienten regelt. In het tv-programma De wereld draait door was hij vanavond te gast samen met negen andere genomineerden. Staatssecretaris Mona Keijzer maakte daar bekend dat Koops’ uitvinding, samen met twee andere innovatieve projecten, tot de winnaars behoorde. Koops krijgt nu met zijn bedrijf Inreda Diabetic steun vanuit de overheid die hem gaat ondersteunen met op het de markt zetten van zijn product, onder meer door deelname aan handelsmissies. Als ambassadeur vanuit de regering zal met name de Goorse minister Ank Bijleveld hem met raad en daad bijstaan.

Gerelateerde berichten

  • Kunstmatige alvleesklier Koops stuk dichterbij voor diabetespatiënten3 november 2016 Kunstmatige alvleesklier Koops stuk dichterbij voor diabetespatiënten De door de Goorse uitvinder Robin Koops bedachte kunstmatige alvleesklier kan binnen enkele jaren op de Europese markt worden gebracht. Zijn bedrijf Inreda Diabetic is jaren bezig met de […]
  • Inreda Diabetic en Menzis starten proef met kunstmatige alvleesklier6 oktober 2020 Inreda Diabetic en Menzis starten proef met kunstmatige alvleesklier Het Goorse Inreda Diabetic en zorgverzekeraar Menzis starten nog deze maand met een project waarbij 100 volwassen proefpersonen de door Gorenaar Robin Koops (foto) ontwikkelde kunstmatige […]
  • Rikkert CFO Inreda Diabetic11 november 2020 Rikkert CFO Inreda Diabetic Eric Rikkert wordt de nieuwe financiële man bij het Goorse Inreda Diabetic van Robin Koops. De 61-jarige Gorenaar en oud-gemeenteraadslid, maakt nu nog deel uit van de Raad van Bestuur […]
  • Koops: Held van de regio…7 december 2020 Koops: Held van de regio… Robin Koops is als belangrijke innovator gekozen tot held van de regio door Novel-T. Dat is een organisatie die nieuwe business in de regio Twente helpt ontstaan en bestaande business […]
  • Inreda Diabetic ondernemer van het jaar16 januari 2020 Inreda Diabetic ondernemer van het jaar Inreda Diabetic is vanavond gekozen tot ondernemer van het jaar 2019. Dat gebeurde tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Goor Collectief in zaal De Bebsel. Het bedrijf van Robin Koops heeft […]