Hop oogsten tijdens Burendag

Bierliefhebbers en hobbybrouwers kunnen komende zaterdag komen helpen met de hopoogst uit de zogenoemde ‘hopkathedraal’ op het voormalige zwembadterrein op de hoek Gruttostraat/Merelstraat. Na 2 kurkdroge zomers is het toch gelukt om een aantal soorten hop te kunnen oogsten. De hopkathedraal wordt beheerd door de Stadslandbouw Hof van Twente. De hopbellen worden los geknipt en soort bij soort in zakken gedaan. Daarna moeten ze drie weken nadrogen. Daarna worden ze vacuüm ingevroren om er bier van te brouwen in de komende winter. Wie mee wil helpen is komende zaterdag welkom vanaf 13:30 uur.

Gerelateerde berichten

  • Veertien opties voor invulling zwembadterrein29 november 2016 Veertien opties voor invulling zwembadterrein Er zijn 14 opties waaruit hét idee moet komen voor de invulling van het voormalige zwembadterrein aan de Goorse Gruttostraat. Zo zijn er voorstellen om te komen tot een volkstuin, een […]
  • Schapen, hop en ontmoetingsplek op zwembadterrein6 februari 2017 Schapen, hop en ontmoetingsplek op zwembadterrein Er is een top drie van ideeën gemaakt voor de invulling van het voormalige zwembadterrein aan de Gruttostraat. Welzijnsorganisatie Salut wil samen met buurtbewoners en andere […]
  • Dinsdag bijeenkomst op oude zwembadterrein9 oktober 2016 Dinsdag bijeenkomst op oude zwembadterrein Er is komende dinsdagavond een informatie- en ideëenavond op het braakliggende terrein op de hoek van de Merelstraat en Gruttostraat. Het stuk grond waar eerder het Goorse zwembad De Whee […]
  • Nieuw mozaïekproject in Goor22 januari 2019 Nieuw mozaïekproject in Goor Er worden nieuwe gemozaïekte zitelementen gemaakt en geplaatst bij woon- en zorgcentrum Herfstzon en in het plantsoen tussen de Diepenheimseweg en de Waterstraat. Het thema van dit […]
  • Bijenwerkdag tijdens NL Doet in Goor28 februari 2018 Bijenwerkdag tijdens NL Doet in Goor De Stadslandbouw in de Kerkstraat en de wijk 't Gijmink is tijdens NL Doet op zaterdag 10 maart aanstaande hét decor van een bijenwerkdag die wordt georganiseerd door de Bijenbeweging […]