Treintje Bello even terug in Goor

Op initiatief van Edwin Slaghekke en Bert Wagenaar zal komende zaterdag een replica van het treintje ‘Bello’ door Goor rijden. Dit als aftrap van een stukje geschiedschrijving over Goor, het textielverleden en het vervoer in lang vervolgen tijden. Het is nu bijna 100 jaar geleden dat de spoorlijn tussen Neede en Hellendoorn, die ook door ging, uit bedrijf werd genomen. Het kolenvervoer reed onder meer over het ‘oale spoor’ bij de huidige Jumbo-supermarkt. Het duo wil de geschiedenis levend houden en overweegt een boek met gearchiveerd fotomateriaal en verhalen. Via Hofstreek FM zullen zij ook verhalen over de plannen en de geschiedenis van onder meer ‘Station West’ dat daar toen was gevestigd.

Gerelateerde berichten

  • ’t Oale Spoor in ere hersteld ?30 oktober 2014 ’t Oale Spoor in ere hersteld ? Een prent uit de jaren zeventig waar een vrouw kijkt over de treinrails in de richting van de Thomas Ainsworthstraat. De zogenoemde spoorlijn van Bello liep vroeger dwars door Goor en […]
  • ‘Hof van anpak’n’  ondersteunt lokale initiatieven12 september 2017 ‘Hof van anpak’n’ ondersteunt lokale initiatieven In Goor is een nieuw platform onder de naam 'Hof van Anpak’n' in het leven geroepen. Deze non profit-organisatie wil burgers en organisaties ondersteunen bij het realiseren de uitvoeren […]
  • Nieuw Spoorpark moet burgerproject worden14 april 2016 Nieuw Spoorpark moet burgerproject worden Het nieuwe Spoorpark tussen de Goorse Roerdompstraat en de van Kollaan moet worden ingericht met behulp van alle aanwonenden. Drie jaar geleden is al besloten om het terrein dat in de […]
  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • De wagen van Verdriet (4)4 april 2020 De wagen van Verdriet (4) In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De […]