Twenthe verslaat koploper DOS’19

Twenthe Goor heeft voor een verrassing gezorgd in de derde klasse A. De ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis, die allerminst goed begonnen was aan het seizoen, won vanmiddag van koploper DOS’19. Op Sportpark Piepwillem werd het 3-2. De Goorse treffers kwamen op naam van Dennis ter Haar, Guus Lummen en Mark Nijland. Door de overwinning stijgt Twenthe naar zevende stek.

Twenthe moest aantreden zonder doelman Patrick Kollmer. De betrouwbare sluitpost geniet van een vakantie. Ronald Westerik en Michel Boom waren geblesseerd.

twentedos2

Ondanks de mutaties begon Twenthe overtuigend aan de wedstrijd. In de eerste minuten was het Roy Vrielink die voor gevaar zorgde middels enkele schoten. Het was echter DOS’19 dat de leiding nam door direct doeltreffend te zijn bij de eerste aanval. Stephan van Hulst, de vervanger van Patrick Kollmer, was kansloos nadat Ruud Vehof een schot van DOS’19 van richting veranderde. Voor rust trok Twenthe de stand weer gelijk. Een sublieme aanval werd bekwaam afgerond door aanvaller Dennis ter Haar.

twentedos1

Na de hervatting nam DOS’19 direct weer de leiding door uit een corner raak te koppen. Twenthe had echter maar tien minuten nodig om de stand om te draaien. Eerst was het Guus Lummen die schuin op de goal werd afgestuurd en de bal onder de kansloze keeper schoof. Kort daarna zorgde Mark Nijland voor de voorsprong. Hij ving een afgeslagen bal op en wist de sluitpost van DOS vanaf 25 meter te verschalken.

Het was de eerste treffer voor de hoogblonde aanvaller van Twenthe. Opvallend was dat Twenthe daarna bleef voetballen en nauwelijks nog onder druk kwam te staan. De tegenstrijdigheid ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Vogido was enorm. DOS’19 werd terug gedrukt en kwam niet meer gevaarlijk voor de dag, 3-2. Door de zege heeft Twenthe nu negen punten.