Hermine Zeedijk ‘Beste Buur’ in de Hof

De Goorse Hermine Zeedijk is gisteren tijdens nationale Burendag in het zonnetje gezet door burgemeester Ellen Nauta. Ze werd verkozen tot ‘Beste Buur’ van 2019. Er waren in totaal 24 nominaties. De 85-jarige Hermine Zeedijk is volgens buurtgenoten, ze woont in de Rietzangerstraat, een steun en toeverlaat voor iedereen die dit nodig heeft en staat altijd voor iedereen klaar. Voor zieke buurtgenoten wordt een boodschap gedaan, in vakantietijd zorgt zij voor de post, de planten en de dieren. Ze is volgens de buurt een belangrijke spil en verbindt buren aan en ook met elkaar. Buurtbewoners die verhuisd zijn, houden nog altijd contact met mevrouw Zeedijk, aldus het juryrapport. Hermine Zeedijk was blij verrast maar vind niet dat iets bijzonders doet: “Zo ben ik opgevoed en ik vind het normaal om te helpen”.


Gerelateerde berichten

  • Wie volgt Hermine op als beste buur in de Hof ?31 juli 2020 Wie volgt Hermine op als beste buur in de Hof ? Welzijnsinstelling Salut organiseert ook dit jaar weer de 'Beste buur-verkiezing in samenwerking met de woningcoöperaties en de gemeente Hof van Twente de “Beste Buur Verkiezing”. […]
  • Wie wordt de beste buurman of buurvrouw?14 augustus 2019 Wie wordt de beste buurman of buurvrouw? Welzijnsinstelling Salut organiseert voor Goor en de overige kernen in de Hof van Twente ook dit weer de zogenoemde ‘Beste Buur-verkiezing’. Dit is iemand die altijd een oogje in het zeil […]
  • Wie wordt de ‘Beste Buur’?28 augustus 2018 Wie wordt de ‘Beste Buur’? Welzijnsinstelling Salut organiseert voor Goor en de overige kernen in de Hof van Twente de zogenoemde 'Beste Buur-verkiezing'. De 'Beste Buur' kan iemand zijn die altijd een oogje in het […]
  • Reggehof-vrijwilliger ‘Beste buur’27 september 2020 Reggehof-vrijwilliger ‘Beste buur’ Eltjo Kok (65) is gisteren door burgemeester Ellen Nauta in het zonnetje als 'Beste buur' van 2020. De Markeloër is een fervent vrijwilliger van de Goorse Reggehof en betekent in Markelo […]
  • Wederom Beste Buur Verkiezing4 september 2020 Wederom Beste Buur Verkiezing Goed contact met de buren is voor sommigen goud waard. Met deze gedachte organiseert Salut in samenwerking met Viverion en de gemeente Hof van Twente de “Beste Buur Verkiezing”. Alle […]