Twenthe niet opgewassen tegen Markelo

Twenthe kent tot op heden een moeizaam seizoen. De ploeg van trainer Hans Dirksen, die vorig jaar degradeerde uit de derde klasse, kwam nog niet tot winst in de vierde klasse en ging ook vanmiddag onderuit. De Hofderby in en tegen Markelo werd verdiend met 2-0 verloren. In de eerste helft viel er niet veel te genieten op het sportpark aan de Endemansdijk. Beide ploegen lieten niet veel zien en de eerste echte kans was pas in de slotfase voor Markelo toen een schot van Mickey Slotman werd gestopt door Twenthe-goalie Bas Zweers.

In de tweede helft zette Sportclub Markelo meer druk en creĆ«erde een overwicht en kansen maar Zweers voorkwam aanvankelijk met goed keeperswerk een tegengoal. Die viel uiteindelijk wel. Op een snoeihard schot van Roland Stege had hij geen antwoord. Na deze prachtige treffer ging Markelo door. Enkele minuten na de openingsgoal kopte Mickey Slotman de 2-0 binnen. Twenthe had zeker aanvallend weinig in te brengen en kwam niet tot veel kansen. Eindstand dus 2-0. Komende dinsdag speelt vv Twenthe voor de Tukker Cup tegen Achilles ’12 in Hengelo. Volgende week zondag treft het op eigen veld Victoria ’28.