Schapen gebeten en opgejaagd door honden

Het is de Goorse schaapherders Martin en Max Wormmeester een doorn in het oog: Loslopende honden in de buurt van de kuddes. In de woonwijk Heeckeren was het dit weekend weer raak en zijn loslopende honden over de afrastering van een weiland gesprongen. Daar joegen ze de schapen op hol waardoor deze de wijk in vluchtten. Een schaap werd gebeten door een hond (foto) terwijl een ander schaap in een vijver terecht kwam waardoor deze bijna verdronk. De herders doen een dringend verzoek om binnen de bebouwde kom en in de buurt van natuurgebieden honden aan de lijn te houden.

Gerelateerde berichten

  • Schapen grazen voor Open Bedrijvendag14 september 2016 Schapen grazen voor Open Bedrijvendag De schapen van de Goorse schaapsherder Martin Wormmeester grazen op rustieke wijze op een stuk braakliggend terrein op bedrijventerrein Zenkeldamshoek op deze warme donderdag-middag. Niets […]
  • Stroomkast van Hofschaap gestolen13 september 2019 Stroomkast van Hofschaap gestolen Een stroomkast van de schaapsherders Martin en Max Wormeester is vandaag op klaarlichte dag gestolen vlak bij de zogenoemde Hectorvijver achter sportcomplex 't Doesgoor. De stroomkast is […]
  • Schaapskudde houdt ijsbaan groen19 september 2014 Schaapskudde houdt ijsbaan groen Met de winter nog ver van ons verwijderd zou je zeggen dat het terrein van de Goorse IJsclub er rond september een beetje voor spek en bonen bij ligt. Niets is minder waar, want vanaf […]
  • Beschuit met muisjes voor Goorse herder25 april 2016 Beschuit met muisjes voor Goorse herder Het weer werkt nog niet mee maar het is toch echt lente en dat betekent ook dat nieuw leven zich immer aandient in de dierenwereld. Zo worden op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek […]
  • Schapen grazen op hockeyterrein21 mei 2015 Schapen grazen op hockeyterrein Het sportcomplex van de Goorsche Mixed Hockey Club heeft er een vijftiental bewoners bij. Er graast sinds kort een kudde schapen op het braakliggende terrein achter het nieuwe clubgebouw. […]