Schapen gebeten en opgejaagd door honden

Het is de Goorse schaapherders Martin en Max Wormmeester een doorn in het oog: Loslopende honden in de buurt van de kuddes. In de woonwijk Heeckeren was het dit weekend weer raak en zijn loslopende honden over de afrastering van een weiland gesprongen. Daar joegen ze de schapen op hol waardoor deze de wijk in vluchtten. Een schaap werd gebeten door een hond (foto) terwijl een ander schaap in een vijver terecht kwam waardoor deze bijna verdronk. De herders doen een dringend verzoek om binnen de bebouwde kom en in de buurt van natuurgebieden honden aan de lijn te houden.

Gerelateerde berichten

  • Schapen grazen voor Open Bedrijvendag14 september 2016 Schapen grazen voor Open Bedrijvendag De schapen van de Goorse schaapsherder Martin Wormmeester grazen op rustieke wijze op een stuk braakliggend terrein op bedrijventerrein Zenkeldamshoek op deze warme donderdag-middag. Niets […]
  • Schapen voorkomen schaduw op zonnepanelen18 juli 2020 Schapen voorkomen schaduw op zonnepanelen Een natuurlijke en creatieve wijze om schaduw van beplanting op zonnepanelen te voorkomen op het zonnepark aan de Entersestraat. Daar zijn een twintigtal schapen gestald van schaapsherder […]
  • Stroomkast van Hofschaap gestolen13 september 2019 Stroomkast van Hofschaap gestolen Een stroomkast van de schaapsherders Martin en Max Wormeester is vandaag op klaarlichte dag gestolen vlak bij de zogenoemde Hectorvijver achter sportcomplex 't Doesgoor. De stroomkast is […]
  • Gijminkbewoners zijn schapen beu11 juni 2016 Gijminkbewoners zijn schapen beu Bewoners van de Goorse volkswijk 't Gijmink gaan een actie starten om de schapen en geiten die worden gestald op stukken braakliggend terrein, te weren. De beesten zijn, op verzoek van […]
  • Beschuit met muisjes voor Goorse herder25 april 2016 Beschuit met muisjes voor Goorse herder Het weer werkt nog niet mee maar het is toch echt lente en dat betekent ook dat nieuw leven zich immer aandient in de dierenwereld. Zo worden op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek […]