Ambtenaren schrijven verhaal voor kinderboekenweek

In het kader van de Kinderboekenweek gaan burgemeester, wethouders- en raadsleden weer voorlezen in de diverse schoolklassen van de zes Goorse basisscholen. Net als in voorgaande jaren staat de voorleesochtend in het teken van duurzaamheid. Het verhaal is dit jaar speciaal geschreven door ambtenaren van de gemeente die zich betrokken voelen bij het thema duurzaamheid. De illustraties worden gemaakt door het Goorse tekentalent Lisa Kranenberg in het verhaal waarin de vraag centraal staat wat de beste plek is voor de schapen Bec en Liv.

Komende vrijdag organiseert de Bibliotheek een Kinderboekenweek-feest. De kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 zijn dan welkom van 19.00 tot 20.30 uur in de bibliotheek in Goor. Er zijn workshops ‘Zoutwater-auto maken’, illustries maken bij een gedicht én het maken van een ‘Stopmotion-film’. Daarnaast kunnen er puzzels opgelost worden én zijn er koekjes. Opgeven kan via bib.goor@nullhofbibliotheek.nl.

Gerelateerde berichten

  • De burgemeester leest voor…10 oktober 2017 De burgemeester leest voor… Gespannen luisterden de kinderen van groep 1 en 2 van De Albatros naar burgemeester Ellen Nauta. Zij las vanochtend voor uit het boek 'Ik zou wel een kindje lusten' in het kader van de […]
  • Hoe duurzaam zijn onze ambtenaren?25 februari 2018 Hoe duurzaam zijn onze ambtenaren? Drie scholieren van de Waerdenborch hebben onderzoek gedaan naar het duurzame gedrag van de ambtenaren van gemeente Hof van Twente. En wat blijkt: ambtenaren hebben vaak geen weet van veel […]
  • Goorse Lotte wint ook regionale voorleeswedstrijd15 maart 2018 Goorse Lotte wint ook regionale voorleeswedstrijd Lotte Weernink heeft ook de regionale finale van de landelijke voorleeswedstrijd glansrijk gewonnen. De leerlinge van groep 7 van de Heeckerenschool won eerder de finale van de beste […]
  • Goorse Eline voorleeskampioen in de Hof25 februari 2016 Goorse Eline voorleeskampioen in de Hof De Goorse Eline Ensing is gisteravond voorleeskampioen geworden van de gemeente Hof van Twente. De leerlinge van groep 8 van de Prins Constantijn-school las voor uit het boek […]
  • Pokemon-figuren trouwen in raadszaal14 juli 2016 Pokemon-figuren trouwen in raadszaal De Pokemon-hype heeft ook inmiddels ook bezit genomen van het Goorse gemeentehuis en de ambtenaren die daar werken. Vandaag werd op Twitter een foto gepost van twee 'te vangen' figuurtjes […]