Kerkdiensten in Petrus en Pauluskerk nog niet in het geding

Het is niet de bedoeling om een andere bestemming te zoeken voor de Petrus en Pauluskerk. Er is binnen de Heilige Geest-parochie al een tijd een discussie gaande over de bestemming van de kerken in deze regio vanwege het teruglopende kerkbezoek tijdens diensten. In het blad ‘Geestig’ zegt het bestuur van de samenwerkende katholieke gemeenschappen dat nu zal worden bekeken om de kerken in Beckum en Bentelo aan de zogenoemde erediensten te onttrekken en de bestemming van de overige aangesloten kerken voorlopig in stand te houden. Uiteindelijk moet het aartsbisdom Utrecht ook betrokken worden in de besluitvorming omtrent deze kwestie.

Gerelateerde berichten

  • Goorse gelovigen naar Lourdes23 februari 2015 Goorse gelovigen naar Lourdes Leden van de Goorse katholieke gemeenschap gaan begin mei op Pelgrimstocht naar Lourdes. De samenwerkende parochies in de regio met daarbij de Heilige Geest-Parochie sluiten zich aan bij […]
  • Kleuterkerk over drie koningen7 januari 2016 Kleuterkerk over drie koningen Kinderen tussen de 3 en 7 jaar zijn komende zondag weer welkom in de parochiezaal van de Petrus en Pauluskerk aan de Hengevelderstraat. Dit keer wordt het verhaal van de drie koningen […]
  • Wie wil de Heilige Communie doen ?13 oktober 2014 Wie wil de Heilige Communie doen ? Medewerkers van de Goorse katholieke kerk zijn op zoek naar kinderen die graag de Eerste Heilige Communie willen doen en niet op de Goorse katholieke scholen zitten. Nu is het zo dat de […]
  • Kleuterkerk over verhaal Jezus10 april 2015 Kleuterkerk over verhaal Jezus Komende zondag is de Kleuterkerk van de Rooms Katholieke Petrus en Paulusparochie weer geopend. In deze editie wordt aandacht besteedt aan het verhaal dat Jezus vertelde tijdens een […]
  • Kerkproeverij in de Hofkerk4 september 2017 Kerkproeverij in de Hofkerk Komend weekend is het Open Huis in de Goorse Hofkerk. Onder de titel ‘Kerkproeverij’ is iedereen uitgenodigd om te komen ‘proeven’ wat de Hofkerk te bieden heeft Komende zaterdag is er […]