Regenboogvlag bij gemeentehuis

De Regenboogvlag wappert vandaag fier voor het gemeentehuis in Goor. Dit in het kader van ‘Coming Out Day’. Elk jaar wordt op 11 oktober aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: Het zogenoemde ‘uit de kast komen’ oftewel de coming-out. De gemeente Hof van Twente wil hiermee aangeven dat iedereen zich vrij moet voelen en voor zijn of haar gevoelens uit moet kunnen komen.

Gerelateerde berichten

  • Hofkerk hijst regenboogvlag12 januari 2019 Hofkerk hijst regenboogvlag Naast de Hofkerk is de regenboogvlag gehesen. De kerkgangers van protestantse gemeente willen daarmee hun steun betuigen aan iedereen die zich gekwetst voelt over de zogenoemde […]
  • Eindelijk weer dicht bij moeder…26 mei 2020 Eindelijk weer dicht bij moeder… Een gedenkwaardig moment gistermiddag bij Huize Herfstzon. Daar werd het zogenoemde 'bezoekerscaf├ę' geopend. Door de versoepeling van de Coronaregels mogen verpleeghuizen voorzichtig weer […]
  • De scholen zijn weer begonnen…26 augustus 2019 De scholen zijn weer begonnen… Het weer heeft er, gezien de tropische temperaturen, nog geen rekening mee gehouden maar het zal voor de Goorse jeugd vanaf vandaag tocht echt weer moeten gebeuren. De schooldeuren worden […]
  • Meldpunt eikenprocessierupsen…23 mei 2020 Meldpunt eikenprocessierupsen… Ondanks de vroege bestrijding met aaltjes dit voorjaar kunnen er toch nog nesten ontstaan van eikenprocessierupsen. Eind mei is namelijk de tijd waarin de eikenprocessierups nesten maakt […]
  • Ergernis rondom oud-papier-hysterie11 mei 2020 Ergernis rondom oud-papier-hysterie Het is een doorn in het oog van veel buurtbewoners. De hysterie en de brutaliteit rondom de inzameling van het oud-papier aan de Van Kollaan. Bij de containers ontstond afgelopen dagen […]