Geen zonnepanelen op huizen Tuindorp, wel zonne-energie

Er komen geen zonnepanelen op de huizen in de Goorse volkswijk ’t Tuindorp. Ondanks toezeggingen van Viverion drie jaar geleden is deze vorm van verduurzaming geschrapt ‘om diverse redenen’ evenals de vloerisolatie. Volgens een schrijven van de Wijkraad Tuindorp hebben gesprekken met de woningcoöperatie tot niets geleid. Toch kunnen bewoners van het ’t Tuindorp wel gebruik maken van zonne-energie. De panelen worden nu geplaatst op het dak van het Goorse bedrijf Permess aan de Enterseweg. Dit gebeurt in samenwerking met Hof van Twente op Rozen en Salut. De gemeente Hof van Twente is bereid om het inschrijfgeld voor elke bewoner die mee wil doen, te betalen. Vanmiddag is er een inloopmogelijkheid in een partytent die op de Herman Heijermanstraat staat. Die is voor geïnteresseerden van 17:00 uur tot 19:00 uur.

Het Tuindorp wordt op dit moment gerenoveerd

Gerelateerde berichten

  • Hof van Twente op Rozen verwelkomt 300e lid7 april 2021 Hof van Twente op Rozen verwelkomt 300e lid De coöperatie Hof van Twente op Rozen hebben het 300ste lid verwelkomd. Het echtpaar van der Maar uit Ambt Delden (foto) viel die eer te beurt. Hof van Twente op Rozen is een […]
  • Nieuwe lokale coöperatie voor zonne-energie20 september 2017 Nieuwe lokale coöperatie voor zonne-energie Er is een nieuwe coöperatie opgericht in de Hof van Twente die het mogelijk wil maken om zonne-energie die in de eigen gemeente wordt opgewekt, af te nemen. Volgens het nieuwe 'Hof van […]
  • Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert13 oktober 2020 Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert Het nieuwe zonnepark Spechthorst/De Whee in Goor heeft de eerste stroom geleverd. Het 8,6 hectare grote park kan energie opwekken voor zo'n 2400 huishoudens en is medio september door […]
  • Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd5 december 2019 Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd De eerste zonnepanelen van het zonnepark aan de Entersestraat in Goor zijn gelegd (foto). Het zonnepark wat straks in totaal 6.342 zonnepanelen krijgt, is het eerste zonnepark in de […]
  • Enexis: Goorse zonneparken kunnen energie wel kwijt23 juli 2019 Enexis: Goorse zonneparken kunnen energie wel kwijt De twee zonneparken die in Goor gepland zijn kunnen na de realisatie de energie wel kwijt. Dat zegt Enexis, Die moet straks vijf zonneparken in de Hof van Twente aansluiten op het […]