Stoevelaar maakt plaats voor nieuwe gebouwen

Het was decennia lang een gezichtsbepalende flat bij de binnenkomst van Goor vanaf de richting Markelo maar dat gaat veranderen want De Stoevelaar wordt nieuw gebouwd. Ook de rest van het terrein eromheen zal worden her ontwikkeld. De nieuwbouwplannen heeft geen gevolgen voor het aantal woonplekken. Dat zal gelijk blijven.

Volgens Carint Reggeland gaan straks bewoners in kleinschalige woonvormen samenleven met voor elke woongroep een gezamenlijke ingerichte woonkamer en keuken. Alle bewoners krijgen een eigen badkamer en een woon-slaapkamer met personenalarmering. De Wheehof wordt ingepast op het nieuwe Stoevelaar-terrein terwijl de toekomst van de aanleunwoningen nog ongewis is. Die worden óf meegenomen in de nieuwbouw óf in een renovatietraject. Wanneer de nieuwbouw een aanvang zal nemen is ook nog onbekend. Carint Reggeland wil de plannen eerst verder vorm geven.

Gerelateerde berichten

  • Beeldbepalende Stoevelaarflat maakt plaats voor drie lagere gebouwen7 april 2021 Beeldbepalende Stoevelaarflat maakt plaats voor drie lagere gebouwen De nieuwe Stoevelaar zal straks bestaan uit drie gebouwen van drie etages rond de huidige Wheehof die blijft bestaan. De al in 2019 aangekondigde nieuwbouw zit nu in de fase dat de […]
  • Inloopochtenden bij dagvoorziening Binnenhof20 februari 2019 Inloopochtenden bij dagvoorziening Binnenhof Dagvoorziening Binnenhof in De Stoevelaar gaat op elke eerste maandag van de maand gratis inloopochtenden houden. Iedereen kan dan vrijblijvend een kijkje komen nemen en een kopje koffie […]
  • Stoevelaar en Wheehof zoeken vrijwilligers29 maart 2017 Stoevelaar en Wheehof zoeken vrijwilligers De Goorse woonzorgcentra De Stoevelaar en De naastgelegen Wheehof zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die werkzaam willen zijn bij verschillende afdelingen en bij diverse […]
  • Minicursus afvallen bij De Stoevelaar14 maart 2015 Minicursus afvallen bij De Stoevelaar Carint Reggeland organiseert in Goor een minicursus afvallen. Onder de titel “Afvallen de Baas is het de bedoeling om in één bijeenkomst tot resultaat te komen. Dit onder begeleiding van […]
  • Toch geen tuinconcert Stoevelaar27 maart 2020 Toch geen tuinconcert Stoevelaar Het tuinconcert dat de bekende zanger Jaman vanmiddag zou geven bij De Stoevelaar en De Wheehof gaat toch niet door. De directie van de zorginstelling durft het niet aan en heeft aan de […]