Minder uitzettingen door ander beleid

Woningcorperatie Viverion, dat veel woningen in Goor verhuurd, gaat samen met welzijnsinstelling Salut en de gemeente Hof van Twente bezig om betalingsproblemen bij huurders zo snel mogelijk op te lossen en uitzettingen te voorkomen. Dat gebeurt via het project ‘Vroeg erop af‘ dat al in meer dan 100 andere gemeenten wordt toegepast. Afgelopen week is daartoe een overeenkomst ondertekend. Het is de bedoeling om nu zo snel mogelijk in actie te komen als er signalen zijn over betalingsproblemen zijn. De huurders krijgen dan hulp van de genoemde instellingen die ook samen werken met ziektekostenverzekeraars en energieleveranciers. Het aantal gedwongen uitzettingen door huurachterstanden is in Goor en omgeving al wel dalende in de afgelopen jaren.

Het contract werd in de afgelopen week ondertekend door onder meer wethouder Pieter van Zwanenburg

Gerelateerde berichten

  • Huurdersvereniging Goor wordt opgeheven en wil door als stichting29 augustus 2019 Huurdersvereniging Goor wordt opgeheven en wil door als stichting De Huurdersvereniging Goor wil zichzelf opheffen en alle activiteiten onderbrengen in een stichting. Deze is er ten behoeve van de huurders, van woningcorporatie Viverion. De […]
  • Woonwagenstandplaatsen nog ver weg28 augustus 2020 Woonwagenstandplaatsen nog ver weg De realisatie van nieuwe woonwagenstandplaatsen in Goor kan nog wel twee tot drie jaar in beslag nemen. Dat blijkt uit een raadsbrief van burgemeester Nauta en verantwoordelijk wethouder […]
  • Welzijnswijzer Salut huis aan huis bezorgd30 november 2017 Welzijnswijzer Salut huis aan huis bezorgd Welzijnsorganisatie Salut heeft een nieuwe Welzijnswijzer uitgebracht die huis aan huis bezorgd wordt- of is. Dit boekje is speciaal bedoeld voor senioren en mantelzorgers uit Goor en […]
  • Alzheimercaf√© dinsdag feestelijk geopend23 januari 2020 Alzheimercaf√© dinsdag feestelijk geopend Het nieuwe Alzheimer Caf√© gaat komende dinsdag, 28 januari, van start met een feestelijke opening in De Reggehof in Goor. Dat zal gebeuren door wethouder Pieter van Zwanenburg. […]
  • Salut biedt overzicht diensten tijdens Corona-crisis23 maart 2020 Salut biedt overzicht diensten tijdens Corona-crisis Welzijns-organisatie Salut heeft een overzicht gemaakt van de diensten die te raadplegen zijn en de initiatieven die genomen zijn in Goor en omgeving in deze moeilijke periode waarin de […]