Minder uitzettingen door ander beleid

Woningcorperatie Viverion, dat veel woningen in Goor verhuurd, gaat samen met welzijnsinstelling Salut en de gemeente Hof van Twente bezig om betalingsproblemen bij huurders zo snel mogelijk op te lossen en uitzettingen te voorkomen. Dat gebeurt via het project ‘Vroeg erop af‘ dat al in meer dan 100 andere gemeenten wordt toegepast. Afgelopen week is daartoe een overeenkomst ondertekend. Het is de bedoeling om nu zo snel mogelijk in actie te komen als er signalen zijn over betalingsproblemen zijn. De huurders krijgen dan hulp van de genoemde instellingen die ook samen werken met ziektekostenverzekeraars en energieleveranciers. Het aantal gedwongen uitzettingen door huurachterstanden is in Goor en omgeving al wel dalende in de afgelopen jaren.

Het contract werd in de afgelopen week ondertekend door onder meer wethouder Pieter van Zwanenburg