Knappe zege GFC na helft met tien man

GFC boekte vandaag een knappe en belangrijke zege op het laag geklasseerde AVC Heracles. Op sportpark Heeckeren werd het uiteindelijk 4-3. In een matige eerste elftal met twee goede kansen voor GFC, kwamen de bezoekers acht minuten voor rust op voorsprong maar die voorsprong werd niet lang daarna teniet gedaan door een treffer van Edo Schnieder.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was de wereldgoal van O’Neill Tieman direct na rust. Hij schoot vanaf de middellijn de bal op schitterende wijze achter de verbouwereerde Almelose doelman. Daarna moest GFC met tien man verder omdat Daan Zwierink zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg en met rood moest vertrekken.

Ondanks de ondertalsituatie bleef de jonge ploeg van trainer Romano Lammertink, die nogal wat basiskrachten miste, goed voetballen en de beste kansen op het uitbouwen van de score. In de 69e minuut werd het 3-1 door een goal van Olaf Siegers die afrondde na goed voorbereidend werk van Jorrit Nab. De 4-1 viel vlak daarna en kwam op naam van Rick groot Ganseij. Daarna zette Heracles wel meer aan en kwam het uiteindelijk nog twee keer tot scoren. De laatste treffer viel diep in blessuretijd maar de zege van GFC kwam daardoor niet meer in gevaar: 4-3.

Gerelateerde berichten

  • GFC in matig duel onderuit bij Heracles8 februari 2020 GFC in matig duel onderuit bij Heracles GFC ging vandaag in Almelo in een matig duel met 2-1 onderuit tegen AVC Heracles. Op het terrein aan de Bornsestraat waar ooit het knusse stadionnetje van de profs van Heracles stond, […]
  • GFC stelt na rust op orde zaken tegen Broekland9 mei 2019 GFC stelt na rust op orde zaken tegen Broekland GFC heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen sv Broekland met 5-2 gewonnen. De rood-zwarten knokten zich op eigen veld na een 0-2 ruststand terug in het duel en kwamen na de thee vijf keer […]
  • GFC heeft weinig moeite met Enter6 mei 2018 GFC heeft weinig moeite met Enter GFC heeft vanmiddag zonder heel veel moeite het uitduel met laagvlieger sv Enter gewonnen: 1-2. De Goorse zege kreeg al gestalte in het eerste kwartier toen de twee GFC-goals vielen. Na […]
  • Seizoensouverture levert GFC zege op24 september 2017 Seizoensouverture levert GFC zege op GFC is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Romano Lammertink en zelfbenoemd titelkandidaat zegevierde eenvoudig en verdiend over Buurse. Het bezoek aan het grensdorp […]
  • GFC één zege verwijderd van titel19 mei 2019 GFC één zege verwijderd van titel GFC kan zich volgende week kronen tot kampioen van de vierde klasse G. Dan staat de topper tegen in en tegen Diepenveen op het programma en bij een overwinning is de titel voor de rood […]