Knappe zege GFC na helft met tien man

GFC boekte vandaag een knappe en belangrijke zege op het laag geklasseerde AVC Heracles. Op sportpark Heeckeren werd het uiteindelijk 4-3. In een matige eerste elftal met twee goede kansen voor GFC, kwamen de bezoekers acht minuten voor rust op voorsprong maar die voorsprong werd niet lang daarna teniet gedaan door een treffer van Edo Schnieder.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was de wereldgoal van O’Neill Tieman direct na rust. Hij schoot vanaf de middellijn de bal op schitterende wijze achter de verbouwereerde Almelose doelman. Daarna moest GFC met tien man verder omdat Daan Zwierink zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg en met rood moest vertrekken.

Ondanks de ondertalsituatie bleef de jonge ploeg van trainer Romano Lammertink, die nogal wat basiskrachten miste, goed voetballen en de beste kansen op het uitbouwen van de score. In de 69e minuut werd het 3-1 door een goal van Olaf Siegers die afrondde na goed voorbereidend werk van Jorrit Nab. De 4-1 viel vlak daarna en kwam op naam van Rick groot Ganseij. Daarna zette Heracles wel meer aan en kwam het uiteindelijk nog twee keer tot scoren. De laatste treffer viel diep in blessuretijd maar de zege van GFC kwam daardoor niet meer in gevaar: 4-3.