PFAS-norm in Hof van Twente verhoogd

De gemeente Hof van Twente heeft de norm voor PFAS in partijen grond tijdelijk verhoogd om te voorkomen dat het grondverzet (foto) stagneert en bouwprojecten geen doorgang kunnen vinden. Met name voor de gebruiksfunctie landbouw en natuur wijkt de gemeente daarmee af van de landelijke norm. PFAS is een verzamelnaam voor chemische stoffen in de grond die kankerverwekkend kunnen zijn en is nu landelijk groot nieuws omdat de norm daarvoor zo laag is gesteld dat een groot aantal bouwprojecten stil komen te liggen.

Tegen de verlaging werd deze week nog geprotesteerd door bouwvakkers op het Malieveld in Den Haag. De Hof van Twente heeft nu samen met andere gemeenten in Twente een beleidsnota opgesteld waarin de norm hoger ligt totdat er een definitief advies van het RIVM ligt. Overleg met de GGD heeft uitgewezen dat de verhoging geen directe gezondheidsrisico’s met zich mee brengt.


Gerelateerde berichten

  • Bolink looft €2500 uit voor gouden tip die leidt naar autokrasser13 september 2018 Bolink looft €2500 uit voor gouden tip die leidt naar autokrasser Hans Bolink is het helemaal zat. De Goorse ondernemer is in de afgelopen jaren al diverse keren het slachtoffer geworden van iemand die met de regelmaat van de klok zijn auto's bekrast. […]
  • Gemeente wil Goorse grond terug20 september 2014 Gemeente wil Goorse grond terug De gemeente Hof van Twente gaat op jacht naar grond die Goorse grondeigenaren zich in het verleden hebben toege-eigend. De gemeente heeft veel grond in eigendom die vaak grenst […]
  • Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat13 maart 2019 Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat Er zijn nogal wat bomen gesneuveld tijdens de asbestsanering in de Deldensestraat maar er zijn inmiddels ook weer nieuwe bomen geplant. Dat gebeurde vandaag door leerlingen van groep 6 […]
  • apollo330 november 2013 Apollo imponeert koning en Ridderzaal Onder toeziend oog van koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix heeft harmonieorkest Apollo zaterdagmiddag een prachtig optreden gegeven. In de Ridderzaal in Den Haag […]
  • Nominaties en erkenning voor natuurfoto’s Heinhuis28 juli 2016 Nominaties en erkenning voor natuurfoto’s Heinhuis De ster van de Goorse fotografe Trui Heinhuis is rijzende. Haar bijzondere natuurfoto's maken internationaal indruk en dat leverde deze week een nominatie op voor de titel 'Beste Roots […]