PFAS-norm in Hof van Twente verhoogd

De gemeente Hof van Twente heeft de norm voor PFAS in partijen grond tijdelijk verhoogd om te voorkomen dat het grondverzet (foto) stagneert en bouwprojecten geen doorgang kunnen vinden. Met name voor de gebruiksfunctie landbouw en natuur wijkt de gemeente daarmee af van de landelijke norm. PFAS is een verzamelnaam voor chemische stoffen in de grond die kankerverwekkend kunnen zijn en is nu landelijk groot nieuws omdat de norm daarvoor zo laag is gesteld dat een groot aantal bouwprojecten stil komen te liggen.

Tegen de verlaging werd deze week nog geprotesteerd door bouwvakkers op het Malieveld in Den Haag. De Hof van Twente heeft nu samen met andere gemeenten in Twente een beleidsnota opgesteld waarin de norm hoger ligt totdat er een definitief advies van het RIVM ligt. Overleg met de GGD heeft uitgewezen dat de verhoging geen directe gezondheidsrisico’s met zich mee brengt.


Gerelateerde berichten

  • Oud-papiercontainer HGB gesloten: Teveel restafval18 april 2020 Oud-papiercontainer HGB gesloten: Teveel restafval Door het Corona-virus kunnen mensen niet op heel veel plekken in Goor kun oud papier kwijt. Een uizondering was de container van de Heeckerenschool op het terrein van HBG aan de […]
  • Gemeente wil Goorse grond terug20 september 2014 Gemeente wil Goorse grond terug De gemeente Hof van Twente gaat op jacht naar grond die Goorse grondeigenaren zich in het verleden hebben toege-eigend. De gemeente heeft veel grond in eigendom die vaak grenst […]
  • Bolink looft €2500 uit voor gouden tip die leidt naar autokrasser13 september 2018 Bolink looft €2500 uit voor gouden tip die leidt naar autokrasser Hans Bolink is het helemaal zat. De Goorse ondernemer is in de afgelopen jaren al diverse keren het slachtoffer geworden van iemand die met de regelmaat van de klok zijn auto's bekrast. […]
  • Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe26 maart 2020 Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe Of het met de Corona-crisis te maken heeft en de bijbehorende 'opruimwoede' bij de thuisblijvers, is niet bekend maar het is wel een gegeven dat het dumpen van afval in de afgelopen week […]
  • Paasloterij voor minder bedeelden9 april 2020 Paasloterij voor minder bedeelden Holtmaat Catering organiseert in samenwerking met Goor Collectief een loterij om in totaal 60 minder bedeelde gezinnen in Goor en andere kernen in de Hof van Twente een Paassalade aan te […]