Sinterklaas kom maar binnen met je knecht…

De kinderen sidderen al van spanning. Volgende week zondag meert Sinterklaas weer aan in de haven van Goor met zijn pieten. Reden voor de redactie van Oald Goor om vandaag eens in de koffer te duiken met oude prenten van de aankomst van Sint Nicolaas. Halverwege de vorige eeuw gebeurde dat veelvuldig op het station in ’t Twentse Haagje, alweer burgervader Van der Zwaag de goedheiligman stond op te wachten, evenals veel enthousiaste belangstellenden.

Gerelateerde berichten

  • Toen de Sint nog met de trein kwam…19 november 2016 Toen de Sint nog met de trein kwam… De redactie van Oald Goor dook vanochtend in de koffer met oude prenten van Sinterklaas. De Goedheiligman komt al ruim een eeuw aan in 't Twentse Haagje, waar sinds jaar en dag de haven de […]
  • Oald Goor: Sint op station7 november 2017 Oald Goor: Sint op station De dagen worden korter en donkerder en dus wordt het ook weer gezelliger in huis. De pepernoten liggen in de winkel en het speculaas ligt klaar. De Sint komt dit jaar aan op zondag 19 […]
  • Toen de Sint nog met de trein kwam…17 november 2018 Toen de Sint nog met de trein kwam… Met de intocht van Sinterklaas, morgen in de Goorse haven, in het vizier, kijken wij al even traditioneel terug naar vervlogen tijden in het archief van de stichting Historisch Goor. […]
  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Sinterklaashuis terug in het centrum11 november 2017 Sinterklaashuis terug in het centrum Er komt weer een Sinterklaashuis in het centrum van Goor. Het leegstaande winkelpand in de Grotestraat 72, naast poelier Le Coqc, wordt in de komende week gereed gemaakt voor de komst van […]