Proathuus in iedere geval tot einde van het jaar open

’t Proathuus in het centrum van Goor blijft in ieder geval nog open tot het einde van het jaar. De ‘huiskamer’ die is ingericht om mensen met elkaar in contact te brengen is van Doors Wide Open dat zich het lot van minder bedeelden aan trekt. Initiatiefnemer Seine Braakman luidde enkele weken geleden op social media de noodklok en leek genoodzaakt om begin november de deuren te moeten sluiten vanwege een financieel tekort en een gebrek aan vrijwilligers. “We hebben een voorlopige regeling voor wat betreft de huur en er hebben zich na mijn oproep vijf nieuwe vrijwilligers gemeld die willen helpen. Daarmee kunnen we even vooruit.”

Braakman voorziet wel problemen in de toekomst en hoopt op sponsoren. “Als er bedrijven zijn die zich maatschappelijk betrokken willen voelen dan nodig ik ze graag uit. We zijn er voor mensen die het moeilijk hebben, alleen zijn en diegene die behoefte hebben aan gezelschap in ’t Proathuus. Volgend jaar bestaat het vijf jaar en we willen er graag een bijzonder jaar van maken. Dan is alle hulp welkom en noodzakelijk.” ’t Proathuus is van dinsdag tot en met zaterdag geopend één keer in de maand ook op zondag als er gezamenlijk kan worden gegeten.

Gerelateerde berichten

  • Doors Wide Open met LED-scherm door Goor7 april 2020 Doors Wide Open met LED-scherm door Goor De stichting Doors Wide Open gaat komende (goede) vrijdag 's middags met een bus door Goor waarop een groot LED-scherm staat. Daarop kunnen inwoners persoonlijke (Paas-)boodschappen laten […]
  • Kinderactiviteiten en tienerkamp Hofjongeren en Doors Wide Open15 juli 2018 Kinderactiviteiten en tienerkamp Hofjongeren en Doors Wide Open De Goorse Hofjongeren organiseren op donderdag 26 juli een spelletjesmiddag voor kinderen. Op de eerste donderdag van de grote schoolvakantie is iedereen welkom vanaf 13:30 uur bij 't […]
  • Doors Wide Open krijgt fikse subsidie Oranjefonds4 juli 2017 Doors Wide Open krijgt fikse subsidie Oranjefonds Het Oranjefonds heeft de Goorse stichting Doors Wide Open een bedrag van €15.200 toegezegd voor twee projecten. Zo komt er geld vrij voor de uitbreiding van het zogenoemde Rustpunt tussen […]
  • Proathuus ter ziele7 februari 2019 Proathuus ter ziele Het Proathuus sluit haar deuren. De sociale ontmoetingsplek in het stadshart van Goor kan om budgettaire redenen niet langer open zijn voor de consumenten. Na het ter ziele gaan van de […]
  • Doors Wide Open gaat voedselpakketten verschaffen om zorgkosten te dekken2 januari 2020 Doors Wide Open gaat voedselpakketten verschaffen om zorgkosten te dekken De stichting Doors Wide Open gaat vanaf dit jaar ook ondersteunen bij het dekken van extra zorgkosten. Dit speciaal voor mensen die tijdelijk of langer extra zorg nodig maar zijn daar […]