Gaat de BIZ het nu wel halen?

Het verlangen bij Goor Collectief naar een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) is er langer maar het kwam er dusver niet van. De Goorse ondernemersvereniging wil van het centrum zo’n zone maken om meer financiële middelen te generen voor het ontwikkelen van het stadshart. Daarvoor moeten alle pandeigenaren een duit in het zakje doen en betalen dus ook landelijke winkelketens, die zich normaal onttrekken aan deelname van lokale activiteiten, mee aan de ontwikkeling.

Het gemeentebestuur ondersteunt het voornemen en gaat het opnieuw voorleggen aan de gemeenteraad. Die zal er wel weer mee instemmen maar dan is het de grote vraag of de ‘centrumbewoners’ nu wel in meerderheid voor het plan stemmen. Goor Collectief heeft nu goede hoop omdat het plan ten opzichte van de vorige mislukte poging, wat anders is opgezet en het centrum wat compacter is gemaakt. In de komende periode zal duidelijk worden of de BIZ er in Goor gaat komen of wederom sneuvelt.

Gerelateerde berichten

  • Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone7 maart 2018 Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone Het centrum van Goor wordt geen zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ). Een allesbepalende stemming onder de gebruikers en de eigenaren van panden in het stadshart leverde niet de […]
  • Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone19 oktober 2017 Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone Ondernemersvereniging Goor Collectief en de gemeente Hof van Twente willen samen van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone maken. Zo'n BIZ biedt ondernemers de […]
  • Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone16 december 2017 Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone De gemeenteraad neemt komende dinsdag tijdens de raadsvergadering een beslissing over het voornemen om van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfsinvestering-zone te maken. Daarover […]
  • Twee ton voor ‘bruisend’ Goors centrum20 september 2018 Twee ton voor ‘bruisend’ Goors centrum Er is een bedrag van €200.000 euro beschikbaar gekomen om van het Goorse centrum weer een aantrekkelijk 'bruisend' winkelgebied te maken. Het geld is beschikbaar gesteld door de Provincie […]
  • Welke winkels mist Goor ?18 november 2014 Welke winkels mist Goor ? Wat moet er gebeuren aan het winkelbestand om weer te komen tot een bruisend stadshart van Goor ? Deze vraag stelt Goor Collectief zich al langer. Nu wordt ook de het winkelend publiek […]