Gaat de BIZ het nu wel halen?

Het verlangen bij Goor Collectief naar een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) is er langer maar het kwam er dusver niet van. De Goorse ondernemersvereniging wil van het centrum zo’n zone maken om meer financiĆ«le middelen te generen voor het ontwikkelen van het stadshart. Daarvoor moeten alle pandeigenaren een duit in het zakje doen en betalen dus ook landelijke winkelketens, die zich normaal onttrekken aan deelname van lokale activiteiten, mee aan de ontwikkeling.

Het gemeentebestuur ondersteunt het voornemen en gaat het opnieuw voorleggen aan de gemeenteraad. Die zal er wel weer mee instemmen maar dan is het de grote vraag of de ‘centrumbewoners’ nu wel in meerderheid voor het plan stemmen. Goor Collectief heeft nu goede hoop omdat het plan ten opzichte van de vorige mislukte poging, wat anders is opgezet en het centrum wat compacter is gemaakt. In de komende periode zal duidelijk worden of de BIZ er in Goor gaat komen of wederom sneuvelt.

Gerelateerde berichten

  • Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone7 maart 2018 Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone Het centrum van Goor wordt geen zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ). Een allesbepalende stemming onder de gebruikers en de eigenaren van panden in het stadshart leverde niet de […]
  • Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone19 oktober 2017 Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone Ondernemersvereniging Goor Collectief en de gemeente Hof van Twente willen samen van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone maken. Zo'n BIZ biedt ondernemers de […]
  • Leegstand in centrum nog te groot6 februari 2020 Leegstand in centrum nog te groot De leegstand in het Goorse stadshart is nog te groot en verdient nog steeds alle aandacht. Dat staat te lezen in een raadsbrief van de gemeente Hof van Twente. Van de 84 panden staan er […]
  • Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone16 december 2017 Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone De gemeenteraad neemt komende dinsdag tijdens de raadsvergadering een beslissing over het voornemen om van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfsinvestering-zone te maken. Daarover […]
  • Nu wel voldoende draagvlak voor BIZ in centrum Goor3 maart 2020 Nu wel voldoende draagvlak voor BIZ in centrum Goor Het centrum van Goor wordt een Bedrijven Investerings Zone. Ondernemers en eigenaren van leegstaande panden in Goor konden hierover afgelopen weken stemmen. Deze stemmen zijn op dinsdag 3 […]