Gaat de BIZ het nu wel halen?

Het verlangen bij Goor Collectief naar een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) is er langer maar het kwam er dusver niet van. De Goorse ondernemersvereniging wil van het centrum zo’n zone maken om meer financiĆ«le middelen te generen voor het ontwikkelen van het stadshart. Daarvoor moeten alle pandeigenaren een duit in het zakje doen en betalen dus ook landelijke winkelketens, die zich normaal onttrekken aan deelname van lokale activiteiten, mee aan de ontwikkeling.

Het gemeentebestuur ondersteunt het voornemen en gaat het opnieuw voorleggen aan de gemeenteraad. Die zal er wel weer mee instemmen maar dan is het de grote vraag of de ‘centrumbewoners’ nu wel in meerderheid voor het plan stemmen. Goor Collectief heeft nu goede hoop omdat het plan ten opzichte van de vorige mislukte poging, wat anders is opgezet en het centrum wat compacter is gemaakt. In de komende periode zal duidelijk worden of de BIZ er in Goor gaat komen of wederom sneuvelt.