GroenLinks krijgt twee ‘biodiverse’ moties door de raad

Twee moties van GroenLinks om gecoördineerd aan de slag te gaan met het bevorderen van de biodiversiteit in de Hof van Twente zijn gisteren door de gemeenteraad aangenomen. De moties werden mede ingediend door de SP, D66, Gemeentebelangen en het CDA. Hierdoor zal de gemeente een regierol vervullen en met alle werkzame organisaties en instellingen afspreken met welke doelen de komende twee jaar aan de slag te kan worden gegaan in het kader van bio-diversiteit.

GroenLinks-raadslid William Sanchez: “Een paar voorbeelden maken meteen duidelijk waar het om gaat. Het IVN is fantastisch bezig , maar constateerde een poosje geleden dat de gemeente geen plan heeft om de biodiversiteit van de bermen te bevorderen langs niet doorgaande wegen, op bedrijfsterreinen en in woonkernen. Ook de Groene Loper loopt het vuur uit de spreekwoordelijke sloffen met het bomen-adoptieplan. De gemeente zou dit kunnen versterken met bijvoorbeeld een boom voor elke nieuw geborene in de Hof. Dit zijn maar een paar voorbeelden waaruit meteen duidelijk is dat bij het bevorderen van biodiversiteit regie en samenwerking heel veel meerwaarde kunnen opleveren.”

Gerelateerde berichten

  • GroenLinks wil meer aandacht voor mensenrechten op lokaal niveau21 december 2020 GroenLinks wil meer aandacht voor mensenrechten op lokaal niveau De lokale fractie van GroenLinks wil meer aandacht voor mensenrechten in de lokale politiek. Zo wil de partij bijvoorbeeld wil dat de Twentse gemeenten samen optrekken in de opvang en […]
  • GroenLinks wil meedoen aan proeftuin aardgasvrij wonen30 april 2018 GroenLinks wil meedoen aan proeftuin aardgasvrij wonen De GroenLinks-fractie wil dat de gemeente mee gaat doen aan een landelijke proeftuin om bestaande wijken aardgasvrij te maken. Minister Ollongren heeft gemeenten opgeroepen om voor 1 juli […]
  • GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’25 mei 2020 GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’ De oppositiepartijen GroenLinks en SP in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente hebben het College van B&W vragen gesteld over de toename van het dumpen van afval in Goor. Met […]
  • Minder vuurwerkschade in de Hof18 januari 2020 Minder vuurwerkschade in de Hof Er is tijdens de afgelopen jaarwisseling minder schade aangericht in Goor en omgeving dan vorig jaar. Er was toen een gemeentelijke schadepost van meer dan 15.000 euro. Dit jaar is dat […]
  • Geld voor ‘groene’ schoolpleinen20 september 2020 Geld voor ‘groene’ schoolpleinen Onder de noemer ‘Ieder schoolplein in de Hof groen, dat gaan we samen doen’ worden alle scholen actief benaderd en gestimuleerd om het schoolplein te vergroenen. Daarvoor wil de gemeente […]