GroenLinks krijgt twee ‘biodiverse’ moties door de raad

Twee moties van GroenLinks om gecoördineerd aan de slag te gaan met het bevorderen van de biodiversiteit in de Hof van Twente zijn gisteren door de gemeenteraad aangenomen. De moties werden mede ingediend door de SP, D66, Gemeentebelangen en het CDA. Hierdoor zal de gemeente een regierol vervullen en met alle werkzame organisaties en instellingen afspreken met welke doelen de komende twee jaar aan de slag te kan worden gegaan in het kader van bio-diversiteit.

GroenLinks-raadslid William Sanchez: “Een paar voorbeelden maken meteen duidelijk waar het om gaat. Het IVN is fantastisch bezig , maar constateerde een poosje geleden dat de gemeente geen plan heeft om de biodiversiteit van de bermen te bevorderen langs niet doorgaande wegen, op bedrijfsterreinen en in woonkernen. Ook de Groene Loper loopt het vuur uit de spreekwoordelijke sloffen met het bomen-adoptieplan. De gemeente zou dit kunnen versterken met bijvoorbeeld een boom voor elke nieuw geborene in de Hof. Dit zijn maar een paar voorbeelden waaruit meteen duidelijk is dat bij het bevorderen van biodiversiteit regie en samenwerking heel veel meerwaarde kunnen opleveren.”

Gerelateerde berichten

  • GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’25 mei 2020 GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’ De oppositiepartijen GroenLinks en SP in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente hebben het College van B&W vragen gesteld over de toename van het dumpen van afval in Goor. Met […]
  • GroenLinks wil meedoen aan proeftuin aardgasvrij wonen30 april 2018 GroenLinks wil meedoen aan proeftuin aardgasvrij wonen De GroenLinks-fractie wil dat de gemeente mee gaat doen aan een landelijke proeftuin om bestaande wijken aardgasvrij te maken. Minister Ollongren heeft gemeenten opgeroepen om voor 1 juli […]
  • Minder vuurwerkschade in de Hof18 januari 2020 Minder vuurwerkschade in de Hof Er is tijdens de afgelopen jaarwisseling minder schade aangericht in Goor en omgeving dan vorig jaar. Er was toen een gemeentelijke schadepost van meer dan 15.000 euro. Dit jaar is dat […]
  • GroenLinks-fractie overtuigd van plek in gemeenteraad12 maart 2018 GroenLinks-fractie overtuigd van plek in gemeenteraad De GroenLinks-fractie in de gemeente Hof van Twente weet het zeker: Er zal worden meegeregeerd in de gemeenteraad. In een persbericht vraagt GroenLinks om nieuwe bestuursleden. "De reden […]
  • GroenLinks wil jongerenraad en kindertroonrede26 februari 2018 GroenLinks wil jongerenraad en kindertroonrede Als het aan de lokale GroenLinks-fractie ligt, komt er na de gemeenteraadsverkiezingen een representatieve jongerenraad in de Hof van Twente die gevraagd en ongevraagd advies gaat geven […]