Stoevelaar wil ‘wondertelefoons’ voor ouderen

Carint Reggeland is op zoek naar oude PPT-telefoons met een draaischijf die ze willen laten ombouwen tot een mini-jukebox. Deze zogenoemde Wonderfoons worden elders in het land al gebruikt en zijn met name bij dementerende ouderen een groot succes. De Wonderfoons laten ouderen luisteren naar de liedjes van vroeger. Allereerst moet de hoorn van de haak worden genomen om daarna één van de cijfers van 0 tot en met 9 te draaien. Dan volgt er een liedje. Wie in Goor en omgeving nog een dergelijke telefoon heeft wordt gevraagd om deze te doneren aan de Stoevelaar en af te geven bij het team welzijn&activering. Bellen kan met telefoonnummer 0547-386718.

Gerelateerde berichten

  • Beeldbepalende Stoevelaarflat maakt plaats voor drie lagere gebouwen7 april 2021 Beeldbepalende Stoevelaarflat maakt plaats voor drie lagere gebouwen De nieuwe Stoevelaar zal straks bestaan uit drie gebouwen van drie etages rond de huidige Wheehof die blijft bestaan. De al in 2019 aangekondigde nieuwbouw zit nu in de fase dat de […]
  • Goor in actie17 maart 2020 Goor in actie Meer dan ooit is dit een tijd van eendracht en verbroedering. Het ene initiatief na het andere komt dan ook van de grond. En dat moet ook. Zo wordt van een aantal mensen in deze tijd veel […]
  • Stoevelaar maakt plaats voor nieuwe gebouwen16 oktober 2019 Stoevelaar maakt plaats voor nieuwe gebouwen Het was decennia lang een gezichtsbepalende flat bij de binnenkomst van Goor vanaf de richting Markelo maar dat gaat veranderen want De Stoevelaar wordt nieuw gebouwd. Ook de rest van het […]
  • Groene vingers gezocht voor belevingstuin Stoevelaar9 oktober 2019 Groene vingers gezocht voor belevingstuin Stoevelaar Carint Reggeland zoekt vrijwilligers die willen helpen in het onderhoud van de belevingstuin van De Stoevelaar. Deze tuin bestaat uit een moestuin, bloementuin, kruidentuin en […]
  • Inloopochtenden Dagvoorziening Binnenhof26 augustus 2019 Inloopochtenden Dagvoorziening Binnenhof Dagvoorziening Binnenhof in woonzorgcentrum De Stoevelaar zet elke eerste maandag van de maand zijn deuren open. Mensen kunnen dan vrijblijvend een kijkje komen nemen en koffie komen […]