Admiraal doet Yalp van de hand

Ben en Irmgard Admiraal stoppen als eigenaren van het succesvolle sport- en speeltoestellenbedrijf Yalp. Het echtpaar heeft de aandelen overgedragen aan Lappset Group Oy, opererend vanuit Rovaniemi in Lapland. Het bedrijf Lappset was al sinds 2012 grootaandeelhouder van Yalp en krijgt nu een belang van 100% in het bedrijf. Veertig jaar geleden is Yalp begonnen als vertegenwoordiger van het speeltoestellenbedrijf en in het jaar 2000 is het bedrijf overgenomen door Ben en Irmgard Admiraal.

Sinds 2006 is Yalp ontwikkelaar en producent van interactieve speeltoestellen, die worden verkocht in 28 verschillende landen. Het bedrijf heeft inmiddels duizenden speelplekken in Nederland en wereldwijd ingericht. Yalp gaat op dezelfde voet verder. Kristian Tienstra (directeur Nederland) en Yvonne Overmaat (Directeur Export) nemen de taken van over van Ben Admiraal.