Admiraal doet Yalp van de hand

Ben en Irmgard Admiraal stoppen als eigenaren van het succesvolle sport- en speeltoestellenbedrijf Yalp. Het echtpaar heeft de aandelen overgedragen aan Lappset Group Oy, opererend vanuit Rovaniemi in Lapland. Het bedrijf Lappset was al sinds 2012 grootaandeelhouder van Yalp en krijgt nu een belang van 100% in het bedrijf. Veertig jaar geleden is Yalp begonnen als vertegenwoordiger van het speeltoestellenbedrijf en in het jaar 2000 is het bedrijf overgenomen door Ben en Irmgard Admiraal.

Sinds 2006 is Yalp ontwikkelaar en producent van interactieve speeltoestellen, die worden verkocht in 28 verschillende landen. Het bedrijf heeft inmiddels duizenden speelplekken in Nederland en wereldwijd ingericht. Yalp gaat op dezelfde voet verder. Kristian Tienstra (directeur Nederland) en Yvonne Overmaat (Directeur Export) nemen de taken van over van Ben Admiraal.

Gerelateerde berichten

  • Weer kans op prijs Yalp9 januari 2015 Weer kans op prijs Yalp Het Goorse bedrijf Yalp maakt weer kans om een grote innovatieprijs in de wacht te slepen. Nadat met de zogenoemde Fono, een interactieve draaitafel, al een Europese prijs werd gewonnen, […]
  • Yalp opent deuren tijdens ‘Weekend van de Wetenschap’30 september 2019 Yalp opent deuren tijdens ‘Weekend van de Wetenschap’ Het Goorse speeltoestellenbedrijf Yalp opent in het komende weekeinde de deuren in het kader van het 'Weekend van de Wetenschap'. Tijdens dit weekend geven ruim 350 organisaties op het […]
  • Admiraal naar finaleronde Twents zakenman van het jaar11 november 2015 Admiraal naar finaleronde Twents zakenman van het jaar Ben Admiraal is een van de drie finalisten voor de titel Twents Zakenman van het jaar. De directeur van Yalp heeft van zijn bedrijf volgens de jury, een wereldspeler gemaakt die […]
  • Radio-uitzending BNR bij Yalp12 september 2015 Radio-uitzending BNR bij Yalp BNR Radio komt naar Goor. Met het programma Gangmakers brengt omroep een bezoek aan het bedrijf Yalp. Het opinieprogramma voor en door ondernemers trekt wekelijks het land in en zal op 23 […]
  • Weer grote prijs voor Yalp24 november 2016 Weer grote prijs voor Yalp Het Goorse speeltoestellenbedrijf Yalp heeft weer een prijs te pakken. De ontwikkelaar van interactieve speeltoestellen is één van de tien winnaars van het zogenoemde Oranje […]