Veel kritiek op afschaffen paardenmarkt. Wat vindt u?

Het afschaffen van de paardenhandel en het verplaatsen van het evenement naar september, wordt op diverse platforms hevig bekritiseerd. Met name het om zeep helpen van de eeuwenoude traditie tijdens de decembermaand in Goor levert veel emotie op. Dat blijkt ook uit de reacties op onze Facebookpagina. Toch zijn er ook voorstanders van het afschaffen van de paardenhandel in Goor uit het oogpunt van dierenwelzijn. Het verplaatsen naar september kan echter, zo lijkt het, niet op veel goedkeuring rekenen. Middels een poll wil de redactie van deze site weten hoe de verhoudingen in Goor werkelijk liggen. Moet de paardenmarkt behouden blijven met of zonder handel en in welke periode? U mag het zeggen!


Gerelateerde berichten

  • Vanaf volgend jaar geen paardenhandel meer tijdens de Paardenmarkt20 november 2019 Vanaf volgend jaar geen paardenhandel meer tijdens de Paardenmarkt De komende editie van de Goorse Paardenmarkt is de laatste editie waarbij nog levende dieren verhandeld zullen worden. Er komt in 2020 een 'Paardenmarkt' nieuwe stijl waarbij de paarden […]
  • Wind en regen teistert paardenmarkt12 december 2014 Wind en regen teistert paardenmarkt De Goorse paardenmarkt editie 2014 was er een in de categorie guur, miezerig en koud. De wind en de regen teisterden de bezoekers op het Schoolfeestplein. Al voor dag en dauw werden de […]
  • ‘Houd de traditie in ere…’9 december 2016 ‘Houd de traditie in ere…’ Het is een stukje Goorse traditie dat al sinds 1362 op de kalender staat en als het aan de Gorenaar ligt ook moet blijven. Een rondgang op het Schoolfeestplein vandaag leert dat het […]
  • Discussie over Paardenmarkt nog niet beslecht27 november 2019 Discussie over Paardenmarkt nog niet beslecht Het blijft de gemoederen bezig houden. Het verplaatsen van de Goorse Paardenmarkt naar september kan niet op veel goedkeuring rekenen. Dat blijkt uit de tussenstand van de poll op deze […]
  • Kringloopwinkel helpt ezels op Bonaire11 augustus 2018 Kringloopwinkel helpt ezels op Bonaire Kringloopwinkel Kiekeboe heeft een deel van de opbrengst van de verkoop gedoneerd aan AnimalsToday. Dit is een netwerk dat bestaat uit mensen die opkomen voor dier, natuur en milieu. Het […]