Goorse weekendschool slaat aan

De onlangs gestartte Weekendschool ‘Toppers op zondag’ blijkt een succes in Goor. Er zijn inmiddels 21 kinderen uit groep 7 van alle basisscholen actief op de zondagen onder leiding van 2 coaches. D weekendschool heeft de ambitie jongeren de mogelijkheid te bieden hun horizon te verbreden op educatief, sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied. Vooral kinderen met in potentie aanwezige talenten moet hiermee een extra steuntje in de rug worden geven om zich op hun eigen niveau te kunnen ontwikkelen. De weekendschool is 17 zondagen in het jaar in de Reggehof in Goor. Van daaruit wordt een bedrijf bezocht of er komt een gastdocent. De weekendschool is nog op zoek naar Goorse bedrijven die de kinderen zou willen ontvangen en wat te leren. De Weekendschool is voor de kinderen gratis. De gemeente Hof van Twente heeft daarvoor subsidie beschikbaar gesteld. Het eerste educatieve bezoek van de leerlingen was dan ook vorige week aan het gemeentehuis.


Gerelateerde berichten