Discussie over Paardenmarkt nog niet beslecht

Het blijft de gemoederen bezig houden. Het verplaatsen van de Goorse Paardenmarkt naar september kan niet op veel goedkeuring rekenen. Dat blijkt uit de tussenstand van de poll op deze site en uit de reacties gisteravond tijdens de brainstormavond in De Reggehof. Daar hield onder meer Niek Hietbrink van manege De Barlo een pleidooi voor het behoud van de markt en de handel in samenwerking met dierenwelzijnsorganisaties. De gemeente Hof van Twente is formeel organisator en wil het liefst van de markt af. Daarom hebben Goor Collectief en de Goorse Stadsraad de handschoen opgepakt en in samenspraak met burgemeester Nauta het voorstel gedaan voor een nieuw evenement in september. Of dat er ook gaat komen, is de grote vraag gezien de reacties van velen die willen dat het evenement in december blijft bestaan. De reuring zorgde er overigens niet voor dat er heel veel bezoekers op de brainstormavond waren waar ook werd gesproken over de viering van 75 jaar vrijheid.

Gerelateerde berichten