Ook Foekepot-traditie dreigt te verdwijnen

De discussie over het verdwijnen van de traditionele Paardenmarkt in Goor is nog niet verstomd of ook de volgende Goorse traditie dreigt ten onder te gaan. Het aloude Foekepotten tijdens Oudejaarsdag boet de laatste jaren eveneens in als het gaat om deelnemers en dus vreest Kindvriendelijk Goor-voorman Edu Hoek ook voor het behoud hiervan. In een persbericht schrijft hij: De vrijwilligers van de Stichting Kindvriendelijk Goor willen het nog niet opgeven….. maar misschien ook wel net als de originele paardenmarkt is dit het laatste jaar van ook een hele oude Goorse traditie. Als we niet veel meer verkopen en er doen niet veel foekepotters meer mee is dit ECHT de laatst keer”.

Deze week zijn de varkensblazen weer gereed gemaakt die nu in een container zijn opgehangen om te drogen. De Foekepotten zullen voor €2,50 worden verkocht tijdens Winters Genieten op zondag 15 december. Daarnaast vraagt de stichting aan eenieder die wil dat het foekepotten moet blijft bestaan om een mail sturen naar stichtingkindvriendelijkgoor@nullgmail.com.

Gerelateerde berichten

  • Toen Foekepotten nog heel gewoon was…31 december 2020 Toen Foekepotten nog heel gewoon was… Op deze Oudejaarsdag trappen we op deze af met een aantal fraaie prenten van respectievelijk 25 en 23 jaar geleden. De pure Goorse traditie van het Foekepotten op de laatste dag van het […]
  • Kinderkamp gaat dit jaar toch door1 juli 2020 Kinderkamp gaat dit jaar toch door De organiserende vrijwilligers van de stichting Kindvriendelijk Goor hadden er tot voor kot niet meer op gerekend maar het gaat toch gebeuren. Het Kinderkamp op de Hogenkamp kan ondanks […]
  • Foekepotten populairder dan ooit9 december 2018 Foekepotten populairder dan ooit Foekepotten is anno 2018 populairder dan ooit. Dat merkt de Stichting Kindvriendelijk Goor aan de hand van de verkoop van de foekepotten. "Door de toenemende vraag hebben we besloten om […]
  • Foekepotten: De blazen hangen weer21 november 2018 Foekepotten: De blazen hangen weer Het heeft allang niet meer de allure en populariteit van weleer. Maar foekepotten is nog immer een adagium dat is verbonden aan oudejaarsdag en Goor. Kindvriendelijk Goor is al bezig met […]
  • Edu en Ellen Hoek willen nog jaren door…1 september 2018 Edu en Ellen Hoek willen nog jaren door… Het jaarlijkse kinderkamp in Goor zit er al weer op. Vrijdag zijn alle hutten weer afgebroken en is al het hout ik de brand gestoken. Het gebeurde allemaal onder het toeziend oog van een […]