Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres ln.swueinsroognull@eitcader.

Evenement details:

• Twenthe machteloos bij fris PH

Twenthe is zondag slachtoffer geworden van de jeugdige scoringsdrift van PH. In Almelo verloor de ploeg van trainer Henk Veldhuis met 3-1 van  de ploeg van trainer Bert-Jan Heins. Twenthe kwam nog wel brutaal op voorsprong door Tom Berkers, maar nadien liep PH verdiend uit naar een reglementaire zege. In de slotminuut was er nog rood voor doelman Patrick Kollmer. Door de nederlaag zakt de Goorse Tricolores naar de negende plaats in de tweede klasse J, waar De Zweef werd afgedroogd door Epe. Het werd maar liefst 10-2.

PH trok vanaf minuut één van leer en zette Twenthe onder druk. De ploeg kreeg enkele kansen, maar doelman Patrick Kollmer hield zich staande. Uit een snelle uitbraak wist Twenthe uit het niets verrassend de score te openen. Roy Vrielink bezorgde de bal met precisie op de kruin van Tom Berkers die de 0-1 aantekende. PH had niet lang nodig om te rehabiliteren. Binnen vijf minuten stond het al weer 1-1, nadat PH vrij eenvoudig door de defensie van Twenthe sneed. Na de gelijkmaker drukte de jeugdige ploeg (20,6 jaar gemiddeld) uit Almelo door, maar grote kansen werden er niet verschaft. In het tweede van het eerste bedrijf nam de storm van PH in kracht af waardoor de ruststand van 1-1 op het scorebord prijkte.

Twenthe kwam nog wel op voorsprong

Na de hervatting was het opnieuw de thuisploeg dat voortvarend begon. Dat resulteerde in de 55ste minuut voor de verdiende voorsprong. Uit een klutssituatie reageerde PH attent en werd Kollmer voor de tweede keer verslagen. Twenthe-trainer Henk Veldhuis bracht Koen Overbeek, die geblesseerd raakte in de warming-up (daardoor mocht de gepasseerde John Westerik alsnog spelen), om een lans te breken, maar met de bonkige verdediger als breekijzer kreeg Twenthe nauwelijks kansen. Enkel schoten van afstand kon de gastheer enigszins beangstigen. In de slotminuut besliste PH het duel. Na een een-tegen-een-situatie greep Kollmer de Almelose aanvaller naar de grond, waarna de leidsman niets anders dan de rode kaart kon trokken. Stephan van Hulst (ex PH) kwam in het veld, maar hij wist de strafschop, die niet onhoudbaar was, niet te keren, 3-1.

Van Hulst, bij zijn debuut, weet de strafschop niet te keren

In de tweede klasse J moet Albatross Epe naast zich dulden. Epe maakte gehakt van De Zweef, 10-2. Het Gelderse onderonsje tussen AGOVV en Albatross werd gestaakt na ongeregeldheden. Dat betekent dat Albatross twee wedstrijden minder heeft gespeeld dan Epe. Twenthe is nu de nummer negen en speelt volgende week tegen Avanti Wilskracht.