Sanders Gears Castings Machining zoekt medewerkers (adv)

Dit is een advertorial
Waar bij het ene bedrijf mensen op straat komen te staan, zijn andere Goorse ondernemingen gretig op zoek naar medewerkers. Zo ook Sanders Gears Castings Machining. De onderneming wil graag nieuwe technische medewerkers aan zich binden! “Ben jij deze enthousiaste man/vrouw die wij zoeken, kijk dan snel op onze openstaande vacatures op de website“, aldus Sanders. “Reageer via mail office@sanders of bel 0547-289494 en wie weet spreken wij elkaar gauw!


Kruising Scherpenzeelseweg-Patrijzenstraat drie weken afgesloten

De kruising op de Scherpenzeelseweg met de Patrijzenstraat en de Fazantstraat is de komende weken afgesloten voor alle verkeer. Er wordt daar een extra rioolstelsel aangelegd waarmee regenwater afgevoerd wordt naar de Regge. Daarnaast zullen de straten opnieuw worden ingericht. Zo komt er onder meer een plateau op de kruising Patrijzenstraat-Roerdompstraat ter hoogte van de Jumbo-supermarkt. De kruising op de Scherpenzeelseweg is in ieder geval tot 20 december afgesloten. Het verkeer van en naar De Whee wordt omgeleid.

Sayin stopt als raadslid, Rugenbrink wel kandidaat

Belgin Sayin (foto) stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen als raadslid. De Goorse zat de afgelopen vier jaar in de raad namens D66. Op de nieuwe kieslijst van de democraten is Annet Rugenbrink uit Goor de hoogste nieuwe binnenkomer met een derde plaats achter lijsttrekker André de Visser uit Delden en Clemens Vinkenvleugel uit Markelo. Na 12 jaar neemt ook fractievoorzitter Alice Olde Reuver of Briel uit Diepenheim afscheid. Op de lijst van D66, dat nu twee zetels bezet, is Marlies Vis de tweede Goorse op de lijst op plek 6. ‘Good old’ Jan Lentelink staat als lijstduwer op de plek 12.

(meer…)

Kom werken bij Permess/multiSTiQ! (adv)

Dit is een advertorial:

Het is maandag, de start van een nieuwe week. En jij stapt weer eens vroeg in de auto of de trein om naar je werk te reizen. Denk jij dan ook: “Ik ben dat reizen helemaal zat!” Welkom bij Permess/multiSTiQ aan de Enterseweg in Goor. Vind jij het een uitdaging om te keuren, snijden, stansen en dat alles op de coating- en verwerkingsafdeling? Dan heten wij jou welkom in ons team.

(meer…)

Kim Feenstra met realityserie bij café Buddy’s

Een tv-crew van 12 man was onlangs in Goor voor de opnames van de realityserie ‘Kim en Koen gaan het anders doen‘ van betaalzender Discovery+. Topmodel Kim Feenstra was met Koen Kardashian op bezoek in Twente om het boerenleven te proeven. Het bezoek werd in de avond afgesloten met een bezoek aan Café Buddy’s in de Goorse Deldensestraat. Het duo probeerde zich daar te vermaken en werd gastvrij ontvangen door kastelein Andre Nijmeijer maar echt vermaken konden ze zich niet op de avond waarop er ook gebiljart werd. Wie de aflevering wil zien zal wel de knip moeten trekken want zonder abonnement is het niet te zien al circuleert het filmpje wel via diverse whataspp-groepen in het Goorse.

(meer…)

Jordy Drenth ook volgend seizoen trainer van SV Hector

Jordy Drenth heeft zijn contract bij zondag vierdeklasser SV Hector met één seizoen verlengd. De 29-jarige oefenmeester is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij de eerste selectie van de groen witten die op dit moment op de twaalfde plek in de vierde klasse B met 4 punten uit 8 duels. Toch is het bestuur én de spelersgroep van Hector uitermate tevreden over de hoofdtrainer die bezig is met het verjongen van het team en de doorstroming van de jeugd moet bevorderen. Hector is de eerste club waar hij als hoofdcoach actief is nadat hij ook de tweede selectie van Hector onder zijn hoede had. Als speler was Drenth, die in Raalte woont, actief bij BWO in Hengelo.

Het heerlijk avondje is gekomen…

De spanning zal vandaag toch echt oplopen, ook bij de Goorse kinderen. Zal de Sint dit jaar nog langs komen en misschien met zijn Pieten ook nog binnen komen met de nodige kadootjes? Het zal vandaag allemaal duidelijk worden. In aanloop naar het ‘heerlijk avondje’ heeft Hofmarketing met het Goorse KV Producties een heus Sinterklaasjournaal gemaakt waarin naast de Goedheiligman ook de burgemeester langs komt. Daarnaast is er aandacht is voor de zogenoemde Recycle-Sint en is er een Pepernotentest. Om alvast in de stemming te komen, zeg maar. Het Sinterklaasjournaal is via deze LINK te bekijken.

Geen Scrooge voor Eeftink en De Reggehof

De voorstellingen van de Twentse versie van Scrooge zijn voor dit jaar geschrapt. De Goorse cabaretier Bert Eeftink zou in de maand december in de huid kruipen van het norse typje in de kerstklassieker A Christmas Carol maar heeft de shows, die in diverse regionale theaters gepland stond, moeten cancelen vanwege de huidige coronamaatregelen. Scrooge zou ook twee keer in de Goorse Reggehof worden opgevoerd. De voorstellingen zijn nu verplaatst naar de laatste maand van volgend jaar. Eeftink hoopt in januari wel door te kunnen gaan met de theatershow ‘Wen d’r mar an’ waarin hij als Helligen Hendrik weer flink van zich afblaast. Samen met zijn vaste muzikant Paul Schabbink is hij daarmee al in september begonnen. Deze voorstelling is in Goor, als het dan wel kan, op vrijdag 11 maart te zien.

CDA wil zonnepanelen op bedrijfsdaken

De lokale CDA-fractie heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie ingediend om op nieuwe bedrijfsterreinen, de eis te stellen dat de daken van de panden geschikt worden gemaakt voor zonnepanelen. Het CDA wil daarmee onder meer voorkomen dat er teveel ‘kostbare’ landbouwgrond wordt gebruikt voor het plaatsen van panelen. Als een bedrijf zelf die energie niet nodig heeft, moeten de panelen ingezet kunnen worden voor andere bedrijven die elektriciteit tekortkomen of de panelen verhuren aan lokale energiecoöperaties. Het plan is in lijn van het besluit dat zes jaar geleden om te streven naar een energieneutrale gemeente Hof van Twente in 2035.

Besmettingscijfers Hof hoog maar wel 90% gevaccineerd

De gemeente Hof van Twente kleurt nog aardig donker op de corona-besmettingskaart maar net als in de rest van het land vlakt de stijging gelukkig wel af. In de afgelopen week werden in totaal 404 positieve testen gemeld in Goor en omgeving. Zo’n 40 meer dan in de week ervoor. Er werden in de afgelopen periode 5 ziekenhuisopnames gemeld bij het RIVM en geen overlijdens als gevolg van het virus. De vaccinatiegraad is hoog in de Hof. 90% is inmiddels volledig gevaccineerd terwijl 91% de eerste prik gehad heeft.

Overig nieuws

Lief en Leed