Goorse gladiolen genieten

De welverdiende gladiolen op de meet voor de Goorse deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Rond de klok van 14.00 uur was good-old Wim Haverkate al over de eindstreep voor zijn 27ste finish tijdens het grootste wandelevenement ter wereld. Ook de andere Gorenaren oogden fris tijdens de laatste van vier etappes onder prima weersomstandigheden. Zo lieten Kasper Bekhuis en Jarno Wijnen vanochtend al vroeg weten dat ze vol enthousiasme en zonder blaren aan het genieten waren van de laatste tocht (foto).

Schuur in brand aan Markeloseweg

De brandweer heeft vanmiddag een brand in een schuurtje geblust aan de Markeloseweg. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer had het vuur snel onder controle maar toch is de schuur deels verloren. Ook vatte een schutting en bosschage vlam. De oorzaak van de brand is niet bekend. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Goor weer massaal naar Zwarte Cross

Hoewel de theateragenda summier is gevuld, zitten de meesten Goorsen dit weekend niet om drank en muziek verlegen. De Zwarte Cross wordt namelijk ook massaal bezocht door liefhebbers uit ’t Twentse Haagje. De kampeerders zijn al sinds gisteren op het terrein, terwijl vanaf vandaag ook veel dagjes-mensen acte de présence geven. Ook hij, Eric Nijhof, is weer van de partij. Met zijn bedrijf Twinxx verzorgt hij weer de special-effects. “Een prachtig evenement. Niets is onmogelijk dit jaar”, grapt Nijhof met een knipoog naar de slogan van de Zwarte Cross. “We staan op zestien locaties met in totaal 32 medewerkers.”

Eric Nijhof met de koningin van de Zwarte Cross: Tante Rikie


FC Twente en Tourcafé in rustig weekend

De theateragenda in het Goorse is summier gevuld dit weekend. Geen barbecuefestijn, muziekoptreden of bierproeverij. Althans niet in het Goorse. Wel in Lichtenvoorde waar veel Gorenaren in het gerstenat zullen happen tijdens de Zwarte Cross. Het weekend in het ’t Twentse Haagje is omgegeven met een sportsausje. Zo zal het bij Café De Ster weer druk zijn tijdens het Tourcafé. Daarvoor zullen de verstokte FC Twente-fans zich richting het complex van GFC begeven voor het duel tussen FC Twente en het Belgische Leuven. Kijk voor meer evenementen hier.

Op naar de laatste dag

Het wordt gezien als één der zwaarste etappes in de Nijmeegse Vierdaagse, de derde dag. Het gros van de Goorse deelnemers laat in ieder geval aan deze site weten dat ze de finish weer hebben gehaald. Wim Haverkate was al op tijd over de meet. Maar ook Dick Peters, Willie Siemerink, Annie Brinkman, Antoinette Janssen en Manon & Corrie IJbema, van wie wij nog niet hadden gemeld dat ze deelnemen, hebben de eindstreep bereikt. Dat geldt ook voor Petra Mulderij (foto). Zij doet voor de achtste keer mee in Nijmegen en hoopt morgen op de gladiolen op Via Gladiola.

Om door een ringetje te halen

Het heeft meer weg van een biljartlaken of de green van een golfbaan. Het hoofdveld van de Oudste Goorsche. Zaterdag is Sportpark Heeckeren het decor van de oefenwedstrijd van FC Twente tegen OH Leuven. De aftrap op het kortgemaaide gras is om 14.30 uur. De vrijwilligers van GFC zijn er klaar voor en dat lijkt FC Twente ook met een paar recente aankopen.

Gebakken spons: Pur, gal of zwam…

Er kwamen veel reacties op de meldingen van de vondst van ‘gebakken sponzen’ op diverse plekken in Goor. Deze in vet gebakken sponzen om honden en katten het leven ‘zuur te maken’ blijken in veel gevallen toch een ‘broodje aap’-verhaal. Zo is op te tekenen uit de monden van diverse dierenartsen. We kregen ook een verhelderende ingezonden mail van Elzo Smid. Hij geeft aan dat de ‘gebakken sponzen’ in de meeste gevallen zogenoemde ‘aardappelgallen’ zijn, nesten van de Aardappelgalwesp die rond deze tijd uit eikenbomen vallen. Ook zegt hij dat purschuim vaak wordt aangezien voor gebakken spons. Hieronder zijn ingezonden mail.

(meer…)

Visser blijft aan de leiding in de Tourpoule

Peter Visser blijft de leider in de Goorse Tourpoule. De Goorse sportkenner voert nog altijd het algemeen klassement aan na de dagzege van Caleb Ewan in de Ronde van Frankrijk. Het dagsucces in de Tourpoule was voor Ruud Wessels. Visser voert bovendien de lijst aan in de Oudste Goorsche Tourtoto en is ook bij Tubantia de sterkste deelnemer uit ´t Twentse Haagje. De witte trui zit stevig om de schouders van Jikke Horselenberg.

Goorse 4Daagselopers nog goed onderweg

Voor zover bekend lijken de eerste twee dagen van de Goorse deelnemers aan de Nijmeegse 4Daagse goed te zijn verlopen. Wandelnestor Wim Haverkate is op koers voor zijn 27e kruisje en overleefde ook de zogenoemde roze woensdag. Dat geldt ook voor het trio Wilma Sandifort, Diana Leferink en René Leferink die ook al enige ervaring hebben met het volbrengen van ’s werelds grootste wandelvierdaagse. Verder kregen we ook goede berichten van het jonge duo Jarno Wijnen en Kasper Bekhuis. Beiden 17 jaar en al respectievelijk voor de 4e en 7e keer deelnemer. Sjef van den Dungen doet al voor de 19e keer mee en loopt dit jaar met zijn vrouw Trudy die haar derde 4Daagse hoopt te voltooien. CDA-raadslid Riekele Bijleveld tenslotte loopt met een studievriend en liet onderstaande treffende foto maken bij de Bijleveldsingel. Wie hebben we nog niet genoemd? Mail de namen en de foto’s naar redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Goed uit elkaar bij Salut

‘Goed Uit Elkaar’ is een nieuwe vorm van begeleiding. Deskundigen die al jaren ervaring hebben met het begeleiden van mensen die willen scheiden werken nu samen om deze gezinnen verder te helpen. Meer informatie over ‘Goed uit Elkaar’ is te vinden op www.salut-welzijn.nl of telefonisch op te vragen. Ouders die van plan zijn te gaan scheiden kunnen zich voor dit traject aanmelden bij Salut.  

-->