Nollen beste bakker van Nederland

Bakkerij Nollen mag zich met haar team een jaar lang de beste bakker van Nederland noemen. De onderneming met onder meer een vestiging in Goor en veel afzet in de Goorse Jumbo-supermarkt, deed dus met gouden succes mee aan de BakkersVakWedstrijden in het Fries Congrescentrum in Drachten. Brood- en banketbakkers, chocolatiers en patissiers – die zich hadden aangemeld – legden hun producten voor aan de onafhankelijke vakjury. De jury koos Nollen als beste bakker van het land aan en dat zorgde voor een brede glimlach bij ondernemer Vincent Nollen: “Ik ben zo ontzettend trots op onze bakkers!”

De Goorse vestiging van Bakkerij Nollen

De Brandsalon wordt Wolters Haarmode

Ric Brand stopt in de kapsalon in de Goorse Grotestraat en heeft in werkneemster Iris Wolters een overnamekandidaat gevonden. De kapperszaak gaat per 1 december verder onder de naam Wolters Haarmode. Ric Brand was twintig jaar actief als kapper in Goor. Iris Wolters gaat de zaak voortzetten met Kimberley Wolff. De feestelijke opening is op zaterdag 7 december van 16:00 uur tot 20:00 uur.

Iris Wolters (l) en Ric Brand (r)

Supermarkt De Whee gaat alweer sluiten

Supermarkt De Whee in de Goorse Da Costastraat gaat aan het einde van het jaar de deuren sluiten. Uitbater Frank Bannink ziet door sterk dalende omzetcijfers geen heil meer in voortzetting van de supermarkt die hij pas in mei van dit jaar overnam. Daarvoor zat er een vestiging van de Emté. Er zijn op dit moment nog zes medewerkers met een doorlopend contract. Daarnaast zijn er nog enkele personeelsleden waarvan het dienstverband afloopt.

(meer…)

Gaat de BIZ het nu wel halen?

Het verlangen bij Goor Collectief naar een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) is er langer maar het kwam er dusver niet van. De Goorse ondernemersvereniging wil van het centrum zo’n zone maken om meer financiële middelen te generen voor het ontwikkelen van het stadshart. Daarvoor moeten alle pandeigenaren een duit in het zakje doen en betalen dus ook landelijke winkelketens, die zich normaal onttrekken aan deelname van lokale activiteiten, mee aan de ontwikkeling.

Het gemeentebestuur ondersteunt het voornemen en gaat het opnieuw voorleggen aan de gemeenteraad. Die zal er wel weer mee instemmen maar dan is het de grote vraag of de ‘centrumbewoners’ nu wel in meerderheid voor het plan stemmen. Goor Collectief heeft nu goede hoop omdat het plan ten opzichte van de vorige mislukte poging, wat anders is opgezet en het centrum wat compacter is gemaakt. In de komende periode zal duidelijk worden of de BIZ er in Goor gaat komen of wederom sneuvelt.

Nieuw advocatenkantoor in oude gemeentehuis

Goor is een advocatenkantoor rijker. Zweerman Elfrink Advocaten heeft een tweede vestiging geopend in het oude gemeentehuis aan de Diepenheimseweg. Het kantoor dat zich volledig op familierecht, erfrecht en mediation richt, is in 2007 gestart in Hengelo. De advocaten houden elke woensdag een gratis inloopspreekuur van 15:00 uur tot 17:00 uur in Goor om potentiële nieuwe klanten de gelegenheid te geven om een familierecht-kwestie vrijblijvend voor te leggen. Meer informatie via de website van het advocatenkantoor.

Entertainmentbureau GYG in pand Smederij

Aan de Smederij, in het Goorse centrum naast Bar Bistro d’Olde Smidse, zal op 30 november het nieuwe Goorse bedrijf GYG Entertainment worden geopend. GYG staat voor “Get Your Gig” en is opgericht door Antonio Klarenbeek die bekend is als zanger bij onder meer de Goorse Sjoowavonden. GYG Entertainment gaat talentvolle artiesten opleiden- en begeleiden én evenementen- en feesten organiseren. Daarnaast is een mobiele app van het bedrijf in ontwikkeling waarin tickets van evenementen kunnen worden geplaatst en gekocht.

Antonio Klarenbeek
(meer…)

Kleding-kringloopwinkel in centrum geopend

In het voormalige pand van kledingwinkel Middelkamp in de Goorse Grotestraat is sinds deze week een nieuwe Kringloopwinkel geopend. Alfayette Kringloop richt zich op de verkoop van gebruikte kleding, schoenen en tassen en is van maandag tot en met donderdag tussen 14:00 uur en 18:00 uur geopend. Op vrijdag en zaterdag is de nieuwe kringloopwinkel van 10:00 uur tot 18:00 uur geopend. Het winkelpand in de Grotestraat tegenover Scapino stond lang leeg maar is nu voor een groot gedeelte gevuld nadat ook Sigrid Wonen onlangs daar de deuren opende.

Foto: www.alfayette.nl

Inschrijving Winters Genieten begonnen

Vanaf vandaag kunnen standhouders, verenigingen en instellingen, zich weer aanmelden voor het jaarlijkse Winters Genieten in het Goorse stadshart. De kerstmarkt met tal van activiteiten, vindt dit jaar plaats op zondag 15 december in het afgesloten centrum van Goor waar dan ook de winkels geopend zullen zijn. Standhouders, winkeliers en ‘hobbyisten’ kunnen zich aanmelden via www.wintersgenietengoor.nl. Kosten van een 2-meter kraam zijn €17,50 en de kosten voor een 4-meter kraam zijn €27,50. Het evenement start op zondag 15 december om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor vragen, opmerkingen of ideeën kan contact worden opgenomen met Marriët de Beer via e-mail: info@nullmarrietdebeer.nl of events@nullgoorcollectief.nl.

Foto: Moniek van Ommen Foto’s

Yalp opent deuren tijdens ‘Weekend van de Wetenschap’

Het Goorse speeltoestellenbedrijf Yalp opent in het komende weekeinde de deuren in het kader van het ‘Weekend van de Wetenschap’. Tijdens dit weekend geven ruim 350 organisaties op het gebied van wetenschap en technologie een blik achter de schermen en openen zij deuren van plekken die normaal niet te zien zijn voor publiek. Het innovatieve Yalp is onder meer de bedenker van de Memo, een outdoor spel met rondom zeven palen met een touchscreen scherm (foto) én de interactieve voetbalmuur die inmiddels wereldwijd een begrip is. Alle interactieve spellen en andere speeltoestellen kunnen zaterdag en zondag worden getest. Daarnaast zijn er rondleidingen door de fabriek op zaterdag en zondag aan de Nieuwkampsmaten op industrieterrein Zenkeldamshoek.

Grand Café De Zon in andere handen

Grand Café de Zon krijgt andere uitbaters. De Goorse Tessa van Akker die komende dinsdag 24 jaar wordt, gaat de horecagelegenheid aan de Kerkstraat runnen samen met haar partner Lars Stegeman (23). Zij nemen vanaf 1 november de sleutels over van Jan en Anfre de Bruin. De in Leiden geboren Tessa van Akker begon zes jaar geleden als leerling bij De Zon en groeide na zes jaar door naar leidinggevende in de bediening. Zij zal het nieuwe gezicht van Grand Café De Zon worden. Lars Stegeman werkt op dit moment nog als kok bij De Poort van Twente in Rijssen en zal de nieuwe chef-kok van De Zon worden. Het paar wil dat De Zon weer een fris Goors Grand Café wordt voor jong en oud met een nieuwe kaart en aangepaste openingstijden. Eind januari zal De Zon een maand gesloten worden voor een make over. Daarna volgt een opening voor de gehele Goorse bevolking.

vlnr: Lars Stegeman, Tessa van Akker, Jan de Bruin en Anfre de Bruin