Burgemeester sluit pand kachelhandel Spechthorstweg

Het bedrijfspand aan de Spechthorstweg waar vorige maand een hennepdrogerij is aangetroffen is vandaag gesloten op last van burgemeester Nauta. Na de vondst heeft de politie een bestuurlijke rapportage uitgebracht aan de burgemeester di8e besloot tot sluiting op basis van de Opiumwet. “Ik vind deze maatregel noodzakelijk om verdere drugshandel te voorkomen,” aldus de burgemeester Nauta. Aan de eigenaar en de huurders is een last onder dwangsom opgelegd op grond van het zogenoemde Damoclesbeleid van de gemeente Hof van Twente. Op 11 november werd een inval gedaan in het bedrijfspand waar naast de drogerij ook vaten werden aangetroffen. Daarbij was ook de FIOD betrokken. Tegelijkertijd was er ook inval in een woning in Enter. Destijds zijn twee mannen en een vrouw aangehouden.

Foto van 11 november jongstleden. Foto: Hof van Twente Fotografie

Gerelateerde berichten

  • Wietplantage boven Wienerstube ontmanteld29 september 2016 Wietplantage boven Wienerstube ontmanteld De politie heeft vanochtend na een inval in een woning boven café De Wienerstube een inval gedaan. Ter plekke werd een hennepplantage aangetroffen. Er zijn in totaal zo'n 500 planten in […]
  • Hennepplantage aangetroffen in Goor14 juli 2015 Hennepplantage aangetroffen in Goor De politie heeft vanmiddag een hennepplantage aangetroffen in Goor. Aan de Pieter Langendijkstraat werd een niet in werking zijnde hennepplantage gevonden. Ondanks dat de hennepplantage […]
  • Meer wietkwekerijen opgerold in Goor23 februari 2017 Meer wietkwekerijen opgerold in Goor In Goor zijn in 2016 meer hennepkwekerijen opgespoord dan in de jaren ervoor. Wim van der Werff van netbeheerder Cogas zegt op de site van RTV Oost dat dat komt door een meer preventieve […]
  • Weer wietafval gevonden bij Goors kanaal22 juli 2015 Weer wietafval gevonden bij Goors kanaal Een grote hoeveelheid wietafval is gevonden in het bos langs het Twentekanaal vlakbij de Dorrebrug net buiten Goor. Een Gorenaar vond de potgrond in vormen van bloempotten en […]
  • Bij Cato gaat sluiten mits er een overnamekandidaat is11 juni 2018 Bij Cato gaat sluiten mits er een overnamekandidaat is De shop-in-shopwinkel 'Bij Cato' in de Grotestraat gaat vanaf 1 augustus dicht. Marloes Altena heeft besloten om ermee  te stoppen vanwege gezondheidsredenen. OP de Facebookpagina van de […]