Jan Hulsegge acteur in film Finkers en ter Steege

Gorenaar Johan Hulsegge speelt een rol in de nieuwe film ‘De beentjes van Sint-Hildegard’ waarin Herman Finkers en Johanna ter Steege de hoofdrollen vertolken. De 83-jarige Hulsegge speelt in de Twentse film een demente bejaarde in een verzorgingstehuis waarin ook Finkers’ personage Jan uiteindelijk terecht komt na een 25-jaar durend huwelijk. Dat ziet hij letterlijk in een gesloten afdeling veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In de film nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: Hoeveel liefde is te veel liefde? De beentjes van Sint-Hildegard is geregisseerd door Markeloër Johan Nijenhuis en gaat op woensdag 12 februari in première in Kinepolis Enschede. Jan Hulsegge is ook bekend als schrijver. Iets meer dan twee jaar geleden presenteerde hij zijn debuutroman ‘Pedro’s wraak’.

Jan Hulsegge, links naast Herman Finkers