Leegstand in centrum nog te groot

De leegstand in het Goorse stadshart is nog te groot en verdient nog steeds alle aandacht. Dat staat te lezen in een raadsbrief van de gemeente Hof van Twente. Van de 84 panden staan er volgens het schrijven 11 leeg en dat is volgens de norm teveel. De gemeente wil streven naar een ‘frictie-leegstand’ van maximaal 5% door in het zogenoemde aanloopgebied naar het kern-winkelgebied (omliggende straten) te voorkomen dat zich daar winkels vestigen. Het CDA wil verruiming van het bestemmingsplan voor winkelpanden in het centrum, door ook bewoning toe te staan. In de afgelopen periode is ook al door het, door de Provincie Overijssel gesteunde Stadsarrangement, gepoogd om het centrum aantrekkelijker te maken. Ook de opnieuw voorgestelde BIZ-regeling moet daartoe bijdragen.