Nu ook brandbrief Stadsraad en Goor Collectief naar college om nieuwbouw Lidl te voorkomen

Nadat de bewoners van de Laarstraat, Kerkstraat en Wheeme twee weken geleden een noodkreet stuurde naar de gemeente, om de nieuwbouw van de Lidl aan de Kerkstraat te voorkomen, hebben ook De Stadsraad, Goor Collectief en de stichting BIZ Centrum Goor een gezamenlijke brandbrief gestuurd naar het College. Daarin wordt eveneens gevraagd om absoluut niet mee te werken aan dit project. Naast het grote belang van veiligheid en woongenot van de omwonenden en verkeersgebruikers zeggen de ondernemers bang te zijn dat de nieuwbouw zeer grote problemen oplevert. Volgens Goor Collectief staan er een aantal winkelketens die nu nog gevestigd zijn in het centrum aan de Grotestraat klaar om het ‘oude’ pand van de Lidl te betrekken maar zorgt dat elders voor leegstand. Hieronder de brief zoals deze is verstuurd naar het College van B&W. (via lees meer)

Beste Ellen, Wim, Harry, Pieter,

Namens de bewoners van de Laarstraat, Kerkstraat en Wheeme heeft u onlangs een brief ontvangen, waarin gevraagd wordt om absoluut niet mee te werken aan de nieuwbouw van de Lidl aan het terrein aan de Kerkstraat in Goor.

Naast het grote belang van veiligheid en woongenot van de omwonenden, verkeersgebruikers en de gehele Goorse bevolking, vinden de ondernemers uiteraard het vraagstuk economie in deze zeer belangrijk en zijn bang dat de nieuwbouw zeer grote problemen oplevert.

In het masterplan gepresenteerd in 2011 door de gemeente Hof van Twente wordt duidelijk gesproken om het centrum kwantitatief absoluut niet uit te breiden (Artikel 4.5). Volgens het onderzoek, gedaan door het door de gemeente ingehuurde adviesbureau Droogh Trommelen en Partners, is het Weversplein met de 3 supermarkten 1 van de sterkste pools van het Goorse centrum.

Mocht de Lidl daar verdwijnen dan staan er een aantal winkelketens die nu nog gevestigd zijn in het centrum aan de Grotestraat al klaar om het oude pand van de Lidl te betrekken. De kreet: ”Bouwen om elders leegstand te creëren” is hier dan ook wel degelijk op z’n plaats omdat er in het centrum dan weer een groot pand leeg komt te staan die hoogstwaarschijnlijk in deze tijd niet meer gevuld gaat worden.

Quote masterplan: Belangrijke voorwaarde voor een sterk kernwinkelgebied is in ieder geval om buiten het toekomstige centrum van Goor geen nieuwe winkelontwikkelingen of uitbreiding van bestaande winkels toe te staan (om meer druk (bezoekers, investeringspotenties) op de markt te krijgen in het kernwinkelgebied).

Als ondernemersvereniging Goor Collectief, de Stadsraad en de Stichting BIZ Centrum Goor willen we de gemeente Hof van Twente nogmaals zeer dringend vragen om zich tot het uiterste in te zetten om dit onzinnige plan van nieuwbouw en de verhuizing van de Lidl met hand en tand tegen te houden.

Namens Goor Collectief, Stadsraad Goor en Stichting BIZ centrum Goor:
Bart Wiegerinck, Ate Brunnekreef, Paul Reef

Gerelateerde berichten

  • Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat22 april 2020 Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat Een grote groep bewoners van de Kerkstraat, de Laarstraat en de Wheeme hebben alle raadsleden van de gemeente Hof van Twente een brandbrief gestuurd waarin nogmaals wordt opgeroepen om in […]
  • Plan Lidl Kerkstraat opnieuw op de agenda22 mei 2017 Plan Lidl Kerkstraat opnieuw op de agenda Het plan voor de vestiging van de Lidl-supermarkt in een nieuw winkelcentrum in de Kerkstraat werd eerder afgewezen door de gemeenteraad maar komt nu toch weer op de agenda. […]
  • Goors historie in etalage Lidl18 november 2016 Goors historie in etalage Lidl De etalage in het voormalige Shoebypand kan worden ingericht als expositieruimte. De winkel wordt onderdeel van de Lidl-supermarkt en ondernemers vreesden aanvankelijk dat er een blinde […]
  • Brandbrief Goorse ondernemers: Stop de lockdown13 januari 2022 Brandbrief Goorse ondernemers: Stop de lockdown Ondernemersvereniging Goor Collectief en de Stichting BIZ Centrum Goor hebben een brandbrief naar burgemeester Nauta gestuurd waarin ze aangeven dat een verdere lockdown voor winkels en […]
  • En zo ziet de Kerkstraat er ineens heel anders uit…18 oktober 2021 En zo ziet de Kerkstraat er ineens heel anders uit… De Croes en Reef, de woonwinkel van Koster en later de Rabobank. Het was jarenlang beeldbepalend voor het deel van de Goorse Kerkstraat tussen De Wheeme en de Laarstraat. Nu de […]