Mondkapjesplicht op De Waerdenborch

Op de Goorse vestiging van Scholengemeenschap De Waerdenborch geldt vanaf komende maandag een mondkapjesplicht. Dit heeft rector-bestuurder Marcel ten Vergert per mail aan de ouders van de leerlingen laten weten. De beslissing is genomen in navolging van het dringende advies van de overheid deze week. Leerlingen moeten een mondkapje dragen in alle situaties waar de anderhalve meter tussen leerling en docent niet te waarborgen is, zoals op gangen en in kantines.

In klassikale lessituaties waarbij leerlingen zitten kan het mondkapje af. De mondkapjesplicht geldt ook voor de beroepsgerichte vakken in het vmbo en de praktijkvakken waarbij geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. De leerlingen moeten zelf een mondkapje meebrengen naar school. Volgens de rector neemt ook het aantal Corona-besmettingen op De Waerdenborch toe. Vorige week werd nog een Havo-leerling op de vestiging in Holten positief getest.

Gerelateerde berichten

  • Welkom terug met een ijsje…2 maart 2021 Welkom terug met een ijsje… De leerlingen van de Goorse vestiging van De Waerdenborch mogen vanaf vandaag fysieke lessen volgen in het schoolgebouw aan de Gruttostraat en dat was volgens de schoolleiding reden voor […]
  • Digitaal open huis voor toekomstige brugklassers5 februari 2021 Digitaal open huis voor toekomstige brugklassers Scholengemeenschap De Waerdenborch is begonnen met een digitaal open huis voor kinderen die binnenkort naar de middelbare school moeten. Op de site van de school, met vestigingen in Goor […]
  • Kinderen lastig gevallen op weg naar school9 december 2020 Kinderen lastig gevallen op weg naar school Leerlingen van De Waerdenborch in Holten zijn lastig gevallen door een persoon die zich op zou houden op de parallelweg ter hoogte van camping en zalencentrum De Poppe tussen Markelo en […]
  • Nu ook Corona-besmetting op Waerdenborch in Goor7 oktober 2020 Nu ook Corona-besmetting op Waerdenborch in Goor Een leerling van 4 MAVO op de Goorse van De Waerdenborch is positief getest op corona. De betreffende leerling, waarmee het naar omstandigheden goed gaat, is tijdens de besmettelijke […]
  • Hof ‘positieve’ uitzondering op stijgend aantal Corona-besmettingen23 september 2020 Hof ‘positieve’ uitzondering op stijgend aantal Corona-besmettingen In Goor en de overige zes kernen in de Hof van Twente zijn in de afgelopen twee weken in totaal slechts twee nieuwe Corona-besmettingen geregistreerd door het RIVM. Daarmee is de Hof een […]