Bezwaren tegen omgevingsvergunning nieuwe Lidl van tafel geveegd

Het bezwaarschrift dat omwonenden en ondernemers hebben ingediend tegen het verlenen van de omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt aan de Kerkstraat, is ongegrond verklaard. De bezwarencommissie zegt dat deze vergunning niet op onterechte gronden verleend is. Eerder al bepaalde de rechter in Zwolle dat de Duitse supermarktketen een nieuwe vestiging mag beginnen in de Kerkstraat. Omwonenden hebben daartegen hoger beroep ingesteld. Buurtbewoners vrezen gevaarlijke verkeerssituaties en grote problemen met het laden lossen als de Lidl zich daar vestigt. Ook Goor Collectief is falikant tegen de bouw van de nieuwe supermarkt.

Gerelateerde berichten

  • Plan Lidl Kerkstraat opnieuw op de agenda22 mei 2017 Plan Lidl Kerkstraat opnieuw op de agenda Het plan voor de vestiging van de Lidl-supermarkt in een nieuw winkelcentrum in de Kerkstraat werd eerder afgewezen door de gemeenteraad maar komt nu toch weer op de agenda. […]
  • Lidl mag vestiging bouwen aan de Kerkstraat14 mei 2019 Lidl mag vestiging bouwen aan de Kerkstraat De Duitse supermarktketen Lidl mag toch een nieuwe vestiging laten bouwen aan de Kerkstraat. Dat heeft de Rechtbank in Zwolle bepaald. De gemeente en omwonenden willen niet dat de Lidl […]
  • Gemeente geeft groen licht voor nieuwbouw Lidl27 januari 2020 Gemeente geeft groen licht voor nieuwbouw Lidl De gemeente Hof van Twente heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt aan de Kerkstraat. Hoewel de gemeente de supermarkt liever op de huidige plek […]
  • Plannen voor nieuwe Lidl afgewezen door College van B&W2 november 2016 Plannen voor nieuwe Lidl afgewezen door College van B&W De plannen voor de bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt in de Kerkstraat zijn afgewezen door het college van B&W van de gemeente Hof van Twente. Deze weigert de omgevingsvergunning af […]
  • Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat22 april 2020 Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat Een grote groep bewoners van de Kerkstraat, de Laarstraat en de Wheeme hebben alle raadsleden van de gemeente Hof van Twente een brandbrief gestuurd waarin nogmaals wordt opgeroepen om in […]