PvdA gaat tegen programma-begroting stemmen

De partij van de Arbeid heeft nu al besloten om tegen de programma-begroting voor 2021 te stemmen. De aangekondigde zeer forse bezuinigingen zijn de sociaal democraten een doorn in het oog. Volgens fractie-voorzitter Fred Rijkens (foto) hebben de bezuinigingen grote gevolgen voor de inwoners van de Hof en is ook niet duidelijk wat de effecten van deze bezuinigingen zijn. Op 8 oktober werd bekend dat de gemeente fors moet bezuinigen en onder meer de OZB met 10% wil gaan verhogen.

Rijkens is daarnaast bang dat De Reggehof ‘sluipenderwijs de nek wordt omgedraaid’. Ook de miljoen euro die bezuinigd moet worden op het groenonderhoud valt slecht. “Hierdoor ontstaat een enorme kaalslag die grote gevolgen zal hebben voor de leefbaarheid in de gemeente. ” aldus Rijkens. “Sommige wijken zien er nu al niet al te florissant uit.”

Ook de bezuinigingen op mensen met lage inkomens en op chronisch zieken zijn volgens de PvdA te extreem en kunnen in sommige gevallen oplopen tot mogelijk 700 Euro per jaar.

“Vorig jaar kregen we als partij de mogelijkheid om een vergaand voorstel te doen om dit soort bezuinigingen te voorkomen. Dat is ons toen gelukt. Dit jaar hebben het CDA en de VVD samen met Gemeente Belangen besloten dat we die mogelijkheid niet meer krijgen. Reden voor mijn partij om af te haken.” aldus Rijkens die het stuitend vindt dat Gemeente Belangen meewerkt aan wat hij noemt ‘het buiten spel zetten van de Raad’. Dat is gewoon heel erg dom. Die partij is de laatste jaren het spoor bijster in de Raad en heeft onvoldoende door waar haar kracht ligt.”