Nationale Zaaidag met inzaaien buurtboomgaard en begraafplaats

Het is vandaag Nationale Zaaidag en in dat kader heeft de Groene Loper Hof van Twente diverse activiteiten georganiseerd. In de Reggetuin bij de Stadslandbouw wordt een in aanleg zijnde buurtboomgaard ingezaaid met biologische zaden. In de Buurtboomgaard, die vrij toegankelijk is, staan 9 nieuwe en 4 oude fruitbomen. Ook op de algemene begraafplaats in Goor wordt een bloemenweide ingezaaid met een breed biologisch bloemzaden-mengsel. Daarnaast zal de Groene Loper een portie bloemzaden doneren aan de zogenoemde ‘Zadenbieb’ Twente die op 27 mei geopend zal worden door wethouder Pieter van Zwanenburg.

Gerelateerde berichten

  • Plantjesbieb wordt komende zaterdag geopend17 mei 2021 Plantjesbieb wordt komende zaterdag geopend Komende zaterdag, 22 mei, wordt in de Reggetuin bij de Stadslandbouw de eerste zogenoemde 'plantjesbieb' van Goor geopend. Een plantjesbieb is een ‘groene’ bibliotheek, waar liefhebbers […]
  • Groene markt in De Reggetuin3 oktober 2022 Groene markt in De Reggetuin In de Reggetuin in de Goorse Kerkstraat wordt komende zaterdag een 'Groene markt' gehouden. Dit in het kader van de ‘beleef week’ van Nationaal park De Sallandse Heuvelrug en het Twents […]
  • Groene Burendag bij Stadslandbouw22 september 2022 Groene Burendag bij Stadslandbouw Komende zaterdag, 24 september, is de nationale burendag en zullen diverse buurten en straten gezamenlijk de handen uit de mouwen steken. Bij de Stadslandbouw aan de Kerkstraat wordt er […]
  • Moestuincursus bij De Reggetuin4 mei 2022 Moestuincursus bij De Reggetuin De Reggetuin organiseert in samenwerking met de gemeente Hof van Twente en Derk Huizinga van ‘Eigen moestuin, eigen voorraad’ een cursus ‘moestuin aanleggen en groente en fruit […]
  • Plantjesbieb in de Reggetuin gaat weer open31 maart 2022 Plantjesbieb in de Reggetuin gaat weer open De vernieuwde plantjesbieb in de Reggetuin aan de Goorse Kerkstraat zal komende zaterdag weer worden geopend. Nu de lente is aangebroken en er weer volop in moes- en siertuinen gewerkt […]