Bladcompost zorgt voor overlast op De Whee

Het zogenoemde ferment dat door Gildebor wordt gebruikt als compost in de plantsoenen zorgt voor noagal wat overlast. De gemeente Hof van Twente kondigde twee weken geleden aan dat plantsoenen met gefermenteerd bladafval worden gevoed en dat er tijdelijk ‘een luchtje’ aan zou zitten. Omwonenden van de plantsoenen klagen inmiddels steen en been. Op de redactie van deze site komen met name veel klachten van geurhinder binnen vanaf De Whee. Bovendien zeggen bewoners dat honden ziek worden als ze het ferment opeten tijdens het uitlaten. De nieuwe vorm van bemesting moet de aarde nog beter voeden en de biodiversiteit bevorderen.

Gerelateerde berichten

  • Bladafval voor bodemverbetering met ‘een luchtje’14 april 2021 Bladafval voor bodemverbetering met ‘een luchtje’ Gemeente Hof van Twente gaat bladafval gebruiken voor bodemverbetering. De van bomen gevallen bladeren worden door Gildebor verzameld en gefermenteerd tot bodemverbeteraar. Dit ‘ferment’ […]
  • Gemeente: Paden en wegen sneeuwvrij maken vergt tijd11 februari 2021 Gemeente: Paden en wegen sneeuwvrij maken vergt tijd Het duurt nog wel even voor alle wegen en paden in Goor weer sneeuwvrij zijn en goed begaanbaar. Het opwaaien van het sneeuw en de gevormde sneeuwduinen bemoeilijken het werk evenals de […]
  • Wim Stokreef verrast door Goorse ondernemers15 december 2020 Wim Stokreef verrast door Goorse ondernemers Hij is er zo eentje die 'net dat beetje meer doet' zeggen de winkeliers in het Goorse stadshart. En daarom werd Wim Stokreef vandaag verrast met een fraai kerstpakket van de Goorse […]
  • Straatmeubilair en verkeersborden steeds vaker vernield19 oktober 2020 Straatmeubilair en verkeersborden steeds vaker vernield Het straatmeubilair en de verkeersborden in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente, worden steeds vaker vernield. Dat constateert de gemeente die via social media de hulp van […]
  • Korven voor blad van gemeentelijke bomen in eigen tuin13 oktober 2020 Korven voor blad van gemeentelijke bomen in eigen tuin De gemeente Hof van Twente heeft gisteren op verschillende plekken in Goor en de overige kernen in de Hof bladkorven geplaatst. Deze zijn bedoeld voor het blad van gemeentelijke bomen dat […]